Close

Strona 392 z 3103 PierwszyPierwszy ... 2923423823903913923933944024424928921392 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 911 do 3 920 z 31025

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    To ja z samego rana, wschód słońca pokazać chciałem.

FP4+ w ID11 1+1
    oooo jaki nieekologiczny

maski wloz

pozdro

Domyślnie

Janek rządzi, Janek radzi, Janek nigdy Cię nie zdradzi.
    Ja po poradzie Janka zacząłem używać FP4+ i po dwóch rolkach polubiłem ten materiał.

FP4+ w ID11 1+1
    Ostatnio edytowane przez ASAHI ; 31-07-2013 o 21:32
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Tylko teraz się zastanawiam czy nie przedłużyć czasu moczenia skoro będę rzadziej mieszał?

No i po zawodach. Obraz widać , ziarna nie doszukiwałem się jeszcze, ale jedno mnie zastanawia. Mianowicie kontrast gdzieś uciekł. Obraz jest baaardzo mało kontrastowy jak na moje młode oko.
    edit Poproszę o połączenie postów bo mi nie wychodzi. Dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 22-03-2011 o 18:50

Domyślnie

A to nie jest takie cos za coś - przy małomerdanym wołaniu nie spada kontrast?
    Völkchlor

Domyślnie

Chyba tak właśnie jest. Obejrzałem ciut dokładniej i jak na razie to jestem zadowolony. Kontrast przecież zawsze można podbić.
    Chyba najprzyjemniejszym momentem tej całej zabawy jest wieszanie paska do wysuszenia. Wtedy już emocje opadają i wszystko widać jak na dłoni. Zepsute kadry, dżolerskie ekspozycje, ale jak się trafi tam jedna perełka dla której warto było poświęcić tyleż zachodu, to satysfakcja gwarantowana. Pojawia się wtedy wewnętrzna radość i motywacja do dalszych poszukiwać. Nie mogę też pominąć zapachu utrwalacza na palcach, który po prostu uwielbiam.
    Swoją drogą zajęcie to jest bardzo kojące.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Chyba najprzyjemniejszym momentem tej całej zabawy jest wieszanie paska do wysuszenia.
    A najbardziej emocjonującym rozkręcanie szpuli. Czy będzie coś widać i jak będzie widać?

Nie mogę też pominąć zapachu utrwalacza na palcach, który po prostu uwielbiam.
    Ja tam łapska myję po, a nawet w trakcie wołania.
    Dekiel od Kaisera nie jest na tyle szczelny, żeby przy obracaniu koreksu się coś nie wylało.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

powinienem sobie zmienić nick na Wujek Dobra Rada

Domyślnie

Mój Paterson3 też cieknie i trzeba by było gada (czyt. hada) jakoś uszczelnić, ale jak?
    hehehe zawsze lepszy Wujek Dobra rada niż Ciotka Zła Rada
    Ostatnio edytowane przez sztefanek ; 22-03-2011 o 16:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Kontrast przecież zawsze można podbić.
    E, nie zgodzę się, kontrast podbijany w kompie to trochę ciut insza inszość.
    Völkchlor

Domyślnie

a propos kontrastu - mam filtry multigradacyjne Ilforda - komplet zawiera filterki z nr 2,3 i 4. Czemu nie ma jedynki - nie wiem. Wygląda mi na to, że im większa liczba tym kontrast większy. Chciałbym się upewnić - bez fliltra kontrast jest najmniejszy?

Strona 392 z 3103 PierwszyPierwszy ... 2923423823903913923933944024424928921392 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów