Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Grip do D3100

Domyślnie Grip do D3100

Jak wiadomo Nikon zapowiedział, że nie wypuści gripa do D3100, cały czas czekam na Phottixa, ale jak na razie nie wyszedł. 3 dni temu na e-bay pojawił się jakiś grip, ale jeszcze nigdzie go nie przetestowali. Czy ktoś ma możliwość zakupu na e-bay angielskim? Nigdy nie korzystałem z tego serwisu i nie kupowałem nic za granicą. Może ktoś pomoże? Cena jest całkiem przystępna KLIK. Chętnie zakupiłbym taki.
    D3100, N18-105 VR + Marumi UV + Marumi CPL WPC, Jupiter 37A MC 135/3.5, Helios 81N MC 50/2, Velbon DF-60

Domyślnie

moim zdaniem Nikon lepiej by wyszedl gdyby wypuscil gripy do wszystkich modeli aparatow. bylo by wieksze parce na to a tak to trzeba sie bujac z jakimis zamiennikami i nie wiadomo czy to dziadostwo w ogole zadziala. swoja droga cofamy sie w rozwoju. grip z wezykiem byl za czasow D70. sory nie mam polskich znakow

Domyślnie

Ten spust jet jakiś taki... Nienikonowy...

Domyślnie

Próbowałem dzisiaj zamówić grip z Amazon.com, ale nie wysyłają od Polski... Jest jakiś sposób żeby go ściągnąć? Jak pojawi się na alledrogo to pewnie będzie droższy...
    D3100, N18-105 VR + Marumi UV + Marumi CPL WPC, Jupiter 37A MC 135/3.5, Helios 81N MC 50/2, Velbon DF-60

Domyślnie

Jest filmik przedstawiający wygląd gripu http://www.youtube.com/watch?v=6VbJQ9PTJjs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wosik Zobacz posta
    moim zdaniem Nikon lepiej by wyszedl gdyby wypuscil gripy do wszystkich modeli aparatow. bylo by wieksze parce na to
    Taaaa na pewno... a mało jest wątków że oryginały za drogie i jaki kupić zamiennik? Co najbardziej mnie śmieszy to narzekanie przez osoby mające np D700 za 7k zł podczas gdy oryginał można używany kupić za np 550zł a zamiennik za np 300 - to przy cenie puszki jest poooowaaaalaająca różnica więc nie wiem czy nikonowi by się to opłacało skoro wiele osób nie chce kupować nawet tych które są
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

No i cena poszła w górę o 10 USD.

Domyślnie

Zamówiłem dzisiaj to cudo KLIK, ciekawe czy będzie dobrze działało. Martwi mnie kwestia zasilania, aby nie było tak jak w przypadku innych zamienników, że bateria w aparacie jest jeszcze pełna a Grip pokazuje, że rozładowana. Miałem tak w gripie do D70s i D50. Inne kwestie mnie nie interesują, ma tylko zwiększyć aparat aby z dużymi obiektywami wygodniej się pracowało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekzi Zobacz posta
    ...ma tylko zwiększyć aparat aby z dużymi obiektywami wygodniej się pracowało.
    Dokładnie o to samo mi chodziło, szkoda, że nie pisałeś wcześniej, bo ja nadal nie zamówiłem, tak dwa naraz to wyszło by taniej z wysyłką.

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

jak ktoś będzie planował kupno gripa do D3100 poza Alledrogo, proszę mnie również wpisać na listę, jestem zdecydowany, w grupie wyjdzie taniej, kontakt przez PM
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów