czy może ktoś wrzucić raz a dobrze te pliki? Jak nie macie - nie wiecie jak prześlijcie na cervgda(at)gmail.com - ja wrzucę zaraz i tu udostępnię
Szukaj
czy może ktoś wrzucić raz a dobrze te pliki? Jak nie macie - nie wiecie jak prześlijcie na cervgda(at)gmail.com - ja wrzucę zaraz i tu udostępnię
D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3
Profile do D300s
Link do ściągnięcia wraz z instrukcją w środku:
http://www.megaupload.com/?d=1TTA9FHF
FX
a powiedzcie mi co w takich profilach jest wrzucone - bo w menu widać wyostrzanie, nasycenie i odcień - czy coś jeszcze się po wrzuceniu takiego profilu zmienia?
I jeszcze jedno - domyślam się, że przy kłapaniu w jpg mają te profile zastosowanie (wraz z d-light) - a co z rawami? Mają wpływ na rawy?
Ostatnio edytowane przez cervandes ; 14-03-2011 o 20:55
D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3
X-E2 Fujinon [35 1,4 , 60 2,4]
flickr
Skoro temat odświeżony, to przy okazji zapytam. Czy wprowadzone profile zapisują zmiany w rawach? Jak to jest, bo czytałem, że Lightroom, czy acr nie zawsze rozpoznają profile, czy to znaczy, że nie odczytują w ogóle rawa, czy odczytują ale bez wprowadzonego profilu?
Skontaktuj się z nami