Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Quantuum pt 200

Domyślnie Quantuum pt 200

Witam.Zaczynam wlansie zabawe z swiatlem studyjnym i mam pytanie odnosnie tej lampy:
    Jaki Kabel synchronizacyjny jest mi potrzebny do tej lampy i czy kostka synchronizacyjna (poki co) mi wystarczy? ( mam d90)
    no i druga sprawa- czy ma ktos z Was moze instrukcje do tej lampy w formie cyfrowej?

Domyślnie

Kabel będzie Ci utrudniał pracę. Czy nie lepiej pomyśleć o wyzwalaniu radiowym? Polecane tutaj na forum RF602 świetnie by Ci się do tego przydały.
    Masz wejście jack w lampie - do tych RF jest dołączony kabel z końcówkami jack mały + przejściówka na duzy jack.
    Odbiornik do lampy, nadajnik na sanki.
    Tu masz link do RF602 na allegro: http://allegro.pl/yongnuo-rf-602-wyz...491439982.html
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ja mam te lampki + D90 +kostka synchro za 15 zł. Działa doskonale - mnie kable nie ograniczają . Kabel synchro jest w zestawie z lampą więc nie trzeba kupować osobno.
    JumboX
    D750, D90, N18-35G, N28-105D IF, N35 1.8G, N50 1.8G N851.8D, S150 2.8, T150-600, SB-900

Domyślnie

no spoko. dzieki wielkie mam to szescie ( w nieszczesciu) ze mam poki co mala przestrzen w "studiu" ;P wiec kabel jeszcze nie bedzie ograniczal

Domyślnie

Mam, polecam, do "domowego" studia, gdzie nie ma miejsca doskonałe, nie za silne.

Opłaca się je kupić w zestawie - SQ-201 z torbą, statywami i parasolkami. W komplecie są oczywiście garnki i kable zasilające oraz synchro (nawet 2), więc wystarczy dokupić kostkę i hajda...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killer_one Zobacz posta
    Mam, polecam, do "domowego" studia, gdzie nie ma miejsca doskonałe, nie za silne.
    ...
    "doskonałe" to bardzo mocne słowo
    też mam, czasami używam do doświetlania tła
    jest to dobre uzupełnienie do innych lamp ale jako "główne światło" raczej się nie sprawdzi
    ta lampka nie ma wentylacji więc długa praca ze strumienicą czy wrotami może jej bardzo zaszkodzić
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Lampy te są fajne na początek Twoje przygody z fotografią studyjną. Myślę, że na początku Ci wystarczą, potem możesz pomyśleć o mocniejszym świetle głównym a tymi lampami tak jak bartos tylko doświetlać. Co do instrukcji to na necie nie ma niczego takiego chyba, przynajmniej nie znalazłam, ale myślę że jak napiszesz do producenta to jest możliwość że coś takiego otrzymasz, a zapytać nie zaszkodzi meila i dane kontaktowe masz tu http://www.quantuum.pl/kontakt.php?lang=pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    "doskonałe" to bardzo mocne słowo
    też mam, czasami używam do doświetlania tła
    jest to dobre uzupełnienie do innych lamp ale jako "główne światło" raczej się nie sprawdzi
    W większym studiu zgodzę się. Natomiast spróbuj odpalić nawet R 300 w pokoju o rozmiarach 3x5 zastawionym meblami (jak to zwykle bywa w mieszkaniach) i zobaczymy co ci wyjdzie.

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    ...ta lampka nie ma wentylacji więc długa praca ze strumienicą czy wrotami może jej bardzo zaszkodzić
    Rozumiem. A to co w nich hałasuje po włączeniu, to zapewne luźno latające elementy, albo małe chiński karaluchy napinające sprężynę wyzwalającą błysk...

No chyba, że twoje PT nie hałasują... Wtedy tylko serwis... Praca ze strumienicą po jakiś czasie "gotuje" strumienicę i jej zawartość na każdej lampie, ale to normalne, po prostu trzeba uważać. Zdziwiłbyś się, jakie reżimy eksploatacyjne obowiązują dla czołgów, a co dopiero dla delikatnej konstrukcji z elektroniki i szkła...

Dla wyjaśnienia dodam, że mam i korzystam na co dzień z lamp mocniejszych od PT200, ale do prac domowych...
    Ostatnio edytowane przez killer_one ; 15-03-2011 o 13:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killer_one Zobacz posta
    W większym studiu zgodzę się. Natomiast spróbuj odpalić nawet R 300 w pokoju o rozmiarach 3x5 zastawionym meblami (jak to zwykle bywa w mieszkaniach) i zobaczymy co ci wyjdzie.

Rozumiem. A to co w nich hałasuje po włączeniu, to zapewne luźno latające elementy, albo małe chiński karaluchy napinające sprężynę wyzwalającą błysk...

No chyba, że twoje PT nie hałasują... Wtedy tylko serwis... Praca ze strumienicą po jakiś czasie "gotuje" strumienicę i jej zawartość na każdej lampie, ale to normalne, po prostu trzeba uważać. Zdziwiłbyś się, jakie reżimy eksploatacyjne obowiązują dla czołgów, a co dopiero dla delikatnej konstrukcji z elektroniki i szkła...

Dla wyjaśnienia dodam, że mam i korzystam na co dzień z lamp mocniejszych od PT200, ale do prac domowych...
    jakiś problemator Ci się włączył?
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Dzieki raz jeszcze. Lampa juz lezy, tlyko w tej chwili czekam na dodatki ( kabel, kostka statyw) i zacznie sie zabawa instrukcji u producenta niestety nie maja...;/ ale za duzo do "kombinowania" to hcyba przy tej lampce nie ma.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów