Ze wszystkich pokazanych wybiore jako naj 4, za kolory.
Szukaj
Ze wszystkich pokazanych wybiore jako naj 4, za kolory.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
dodane zdecydowanie lepsze - generalnie foty dobrze zrobione, ale pierwsza odsłona kadrowo nie bardzo mnie ujmuje![]()
Dodane zdecydowanie lepsze. Przemyśl też te wszystkie ''pierdoły'' które ustawiasz w silnych punktach kompozycji,..o ile oszronione drzewo jest OK,.. to np. tablica informacyjna na 6-ce, tnąca ładną linię góry niczemu nie służy.., wręcz przeszkadza. Pozdrawiam.
ja powiem tak o wiele lepiej by było na ostatnim zdjęiu bez tego znaku, podejsc blizej i jest piekne zdjęcie krajobrazu, najbardziej mi sie to podoba bo ma awet fajne niebo![]()
Pozdrawiam :}
D300s
Wrobaszek.pl <-- w budowie !
Koledzy oceniają niestety przez pryzmat swoich wyobrażeń na temat zdjęcia krajobrazu. To poniekąd zrozumiałe i naturalne, każdy ma oczywiscie prawo do powiedzenia co mu się podoba, a co nie. Ale kolejny raz namawiam do przyjmowania punktu widzenia autora, do próby zrozumienia o co mu chodziło. Oglądając te zdjęcia odniosłem wrazenie, że autor chciał właśnie uniknąć standardowego krajobrazu poprzez pokazywanie śladów działalności człowieczej. Byc może źle odczytałem intencje, ale się staram.
Jeśli tak spojrzymy na ten zestaw to trzeba przyznać, że kadry są dobre, niektóre nawet bardzo. A teraz muszę niejako sam sobie zaprzeczyć bo powiem, że wybieram jedyne zdjęcie bez ludzkich dzieł czyli 5. To naprawdę dobry fot.
Ostatnio edytowane przez Duder ; 27-02-2011 o 23:03
A new shit has come to light...
Powiem jako wielbiciel Sudetów: Są w Karkonoszach ciekawsze tematy niż elementy stworzone przez człowieka (tablice, szlakowskazy, słupki, znaki i tyczki). Pokazałeś większość zdjęć z Równi pod Śnieżką i okolic Śląskiego Domu....To najbardziej obfotogafowane miejsca w Karkonoszach i pierwszy przystanek po wyjściu z wyciągu na Kopę. Dlatego uważam że wybrałeś kiepskie tematy do fotografowania i po prostu nie ma tam nic interesującego. 4, 6, 7 dobre światło.
Ne myśl sobie , że poszedłem na łatwiznę i wjechałem wyciągiem ;p Szedłem pieszo ,ale gdy byłem koło małego stawu, było około południa , więc światło nie nadawało się zbytnio do fot,dlatego moje foty pochodzą z okolic domu śląskiego , bo tam nocowałem i tam byłem gdy zachodziło słońce a bałem sie oddalać od schroniska i wracac po zmierzchu.
Dzięki za oceny![]()
Pozdrawiam
bardzo podoba mi się nr 4
świetne światło
"Ten kto robi to co lubi,robi to najlepiej..."
Pozdrawiam, Michał!
BLOG
Skontaktuj się z nami