Szukaj
takie jakieś bez treści te zdjęcia. no i balans bieli mi się nie podoba...
D800, N14-24f2.8, N24-70f2.8 SB-900
Witamy kolegę.
Nie jest żle.Kolory,jasność i balans bieli poprawnie.Natomiast kadry bardzo szablonowe.Wybieram ostatnie za kolorki.
Jedynka mogłaby być dobra, tam, gdzieś... był potencjał moim skromnym zdaniem.
Z czwórką kombinowałbym jednak zupełnie inaczej, światło było ciekawe, ale zakłóca je pierwszy plan.
D90 | AF-S Nikkor 18-105 VR| AF-S Nikkor 70-300 VR| SB-900 | MB-D80 | i takie tam...
Dziękuję za komentarze.Może ktoś jeszcze się wypowie ?![]()
Miałem jechać w tym tygodniu w Karkonosze, ale koledzy mnie oszukali i pojechali sami.
1. Przyzwoita, chociaż nic takiego nie pokazuje ot świerk, nic więcej mogleś go pokazać na tle góry żeby pokazać jej ogrom
2. Dwa kamole, z tyłu szczyt śnieżki, i w dodatku szumi na niebie.
3. Pal wbity w ziemię i zbocze góry. No mi nie podchodzi, bo nie wiem jaka jest tematyka zdjęcia. Chciałeś ukazać nietypowy pal, czy górę, a pal wszedł niechcący.
4. Wraz z jedynką dominują z całego setu, nie wiem która lepsza, obie na podobnym poziomie. Światla co prawda nie miałeś, ale kolorystyka wstającego Słońca jest przepiękna. Dziwnie to ukazałeś, bo ukazujesz sielankowy widok, łagodne światło, mgła, niezbyt ostre stoki, a tu nagle "STOP LAWINY" takie trochę to bez sensu, ale wielki + za kolory![]()
Pozdrawiam, Michał!
BLOG
Gdybyś na 4 stanął przed tym znakiem...
Jeśli już chcesz dorabiać do tego filozofię, to chodzi o to , że góry mogą z pozoru wydawać się takie spokojne i sielankowe,a tak naprawdę są potężne i groźne, schodzą tam lawiny które mogą zabić, tu o to chodzi, o pokazanie czegoś spokojnego a jednak bardzo groźnego i ten znak tu o tym przypomina.Piękno nie zawsze jest dobre i bezpieczne.
Mieszane mam uczucia. Może z powodu tego, że wolę widoczki w czystej postaci, a u Ciebie są one okraszone dość kontrastowymi "elementami ludzkiej działalności". Ale jak najbardziej zachęcam do dalszych fotopodbojów.Pozdro
d-90, 18-105 , 35 f1.8,Sigma 10-20 F4-5.6 HSM, SB-600, lowepro inverse 200, Velbon Sherpa 600R i parę gadżetów
Skontaktuj się z nami