Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Wiadukt w Wiśle

Przy okazji ferii z synem w Wiśle, jako że pogoda dopisywała oczywiście robiłem zdjęcia Już przed wyjazdem nastawiłem się, ze muszę sfotografować Wiadukt w Wiśle-Głębcach. Bardzo malownicza betonowa konstrukcja zawieszona nad drogą prowadzącą pod wyciąg na Stożku i płynącym wzdłuż drogi potokiem Łabajów. Most kolejowy ma długość 122 metrów i wysokości 25 metrów, wybudowany w latach 1931 - 1933. Planowano przedłużenie linii kolejowej z Głębiec do Zwardonia, jednak prace przerwała II wojna światowa.

Starałem się by fotografie oddawały ładne wkomponowanie się wiaduktu w otaczającą przyrodę. No i spędziłem trochę czasu w oczekiwaniu na pociąg

1.

2.

3.

4.

5.
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

2 najlepsza, za nią 3 za światło. Na 1 brakuje mi trochę nieba, ale kadr dobry. O ile na 5 kadr ciekawy, ale ekspozycja poległa i ten człowiek nie prezentuje się najlepiej, o tyle 4 bym wysłał do kosza ze względu na jakość.
    Ale ponownie napiszę - 2 super, może we mnie się odzywa tęsknota do nigdy niespełnionego marzenia posiadania własnej makiety z pociągami? Btw to może być ciekawe miejsce na zdjęcie tilt-shiftem (lub PSowym t-s), żeby uzyskać efekt makiety. Oczywiście koniecznie z pociągiem.

Domyślnie

Nie wiem co się z tą 4-ką podziało. Hmmm albo byłem tak strasznie zmęczony jak to obrabiałem albo nie to ujęcie wrzuciłem No tak tam tiltem by się pewnie dało poszaleć ... niestety nie mam A dla zainteresowanych - w ciągu tygodnia, w zimie, pociąg przejeżdża o bardzo dobrej porze 15:40 co się pięknie komponuje z zachodzącym słońcem
    Dzięki za uwagi creep zwłaszcza, że to nie pierwsze dzisiaj (czy Ty śledzisz moje posty ? ;D)
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sethcracow Zobacz posta
    Dzięki za uwagi creep zwłaszcza, że to nie pierwsze dzisiaj (czy Ty śledzisz moje posty ? ;D)
    Z ciekawości zaglądnąłem tu i ówdzie

Domyślnie

po pierwszym oglądnięciu 1 , 2 , 4 - ale po kolejnym i przeczytaniu opisu i komentarza 2 , 1 , 4
    - chyba każdy facet chciał mieć makietę kolejki - ja prawie miałem ale prawie robi dużą różnicę
    5- pomysł ciekawy , ale u mnie za ciemno i wrażenie , że wiadukt się wali

Uprawnienia umieszczania postów