Szukaj
Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę
Cokolwiek ? Nic się nie da powiedzieć ?
4ka najlepsza , reszta do mnie nie przemawia
Ami , Smiena , Zenit , Pentax , Nikon i znowu Nikon
D7100 , N16-85VR , N50/1,8 , S150/2.8 , SB600 , MF055+804RC2
dziwna w odbiorze kolorystyka na pierwszych 3.
D300 | D80 | S17-35/2.8 | N24-70/2.8 | S70-200/2.8 | SB800 | itd
Gwiazdy na plantach super, kadr dobry, nawet ta ciemna sepia nie przeszkadza, ale chyba widzę jakieś pozostałości po spacerujących ludziach z prawej strony, spróbuj wyczyścić. O kolorach na 1-3 wspomniał poprzednik, jakby 1 i 2 się nie "waliły" do tyłu, byłyby fajniejsze. Wawel to nie drapacz chmur, da się go przedstawić z prostymi ścianami nawet z bliska![]()
Koledzy plenerowicze nie dali się wypchnąć z kadruKolory specjalnie są takie niby hadeerowe choć to nie hdr. Z tym waleniem się to mój odwieczny problem. Muszę się wreszcie nauczyć to korygować. Dzięki za uwagi.
W takim wypadku trzeba ich wypchnąć cyfrowo... Prostowanie to łatwa funkcja, ale trzeba uważac żeby nie przesadzić. Akurat te zdjęcia nie są jeszcze na tyle "walące się", żeby ich się nie dało naturalnie wyprostować, chociaż może się zrobić ciasno po bokach. Raczej staraj się takie zdjęcia robić proste już w plenerze, szukaj jakiś wzniesień, murków itd, mimo że podniesienie obiektywu w górę jest bardziej kuszące.
Spróbuje poprostować. A co do zadzierania to oczywiście wiem, że taki będzie efekt, jednak tu chciałem mieć dwa w jednym tzn. Wawel i to nowe centrum informacji .... a tam za cholerę nie ma wzgórkajedyne zajął Wawel
a z murku już tak ładnie nie było widać i kąt zupełnie inny.
Ostatnio edytowane przez sethcracow ; 22-02-2011 o 12:18 Powód: bo pomniejszyłem Wawel :)
Skontaktuj się z nami