Close

Strona 169 z 371 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 681 do 1 690 z 3702

Domyślnie Re: Dlaczego Apple MAC?

No to wtedy są inne procesory jak się różnią np cache. jak są te same, to wydajność jest ta sama.

Domyślnie

Mam iMac'a i chciałbym dokupić dysk zewnętrzny do backup'u. Oglądałem Time Capsule, ale nie dokńca podoba mi się cena ( jak zwykle w Apple ). Może macie jakiś pomysł jak rozwiązać sprawę kopii zapasowych - najlepiej przez wi-fi.
    Drugie pytanie czy można wyświetlić zdjęcia lub filmy z takiego dysku np. przez projektor ( projektor BenQ W1000 podłączony przez HDMI z Bose Lifestyle ).

Domyślnie

Jak przez wifi i nie time capsule to ciężko będzie. Chyba, że dysk usb i airport express (nie wiem czy działa backup w takiej konfiguracji) Ale do backap'u polecam jakiś dysk z firewire. Mam w domu dysk usb i firewire i FW jest o wiele szybszy.

Domyślnie

Dzięki, ale jak to podpiąć pod ten projektor ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Jak przez wifi i nie time capsule to ciężko będzie. Chyba, że dysk usb i airport express (nie wiem czy działa backup w takiej konfiguracji) Ale do backap'u polecam jakiś dysk z firewire. Mam w domu dysk usb i firewire i FW jest o wiele szybszy.
    100% poparcia tez mam bacup na dysk po FW
    a dzis jako magazyn na zdjecia doszedl nastepny po FW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Chyba, że dysk usb i airport express (nie wiem czy działa backup w takiej konfiguracji)
    Backup w tej konfiguracji nie zadziała. Zresztą w niej w ogóle nic nie zadziała
    USB w expresie jest do drukarki i nie obsługuje HDD.

Co do backupu po Wi-Fi. Zadziała na wszystkim co obsługuje AFP.
    Ot choćby WB MyBook Live.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

To będzie lamerskie, ale... Da się na maku wyświetlać PSa tak jak w windowsie? Chodzi mi o tło pod dokumentami, żeby photoshop miał własne tło, żeby nie było ta widać mojego desktopa itp. I drugie pytanie - da się wyłączyć akcelerację wskaźnika myszy? Bo nigdy tego nie trawiłem, a w opcjach nie widzę. W win7 nazywało się to "zwiększ precyzję wskaźnika" czy jakoś tak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    To będzie lamerskie, ale... Da się na maku wyświetlać PSa tak jak w windowsie?
    A po co? W OSX filozofia jest taka, że dokumenty mają swoje okna a nie całe aplikacje. Jeśli w pracy z PS'em przeszkadzają inne rzeczy na biurku, dobrze sobie ustawić odpalanie go na innym biurku wirtualnym (Spaces). Przy odrobinie przyzwyczajenia dziwnie się pracuje na jednym

da się wyłączyć akcelerację wskaźnika myszy?
    Proponuję zamiast macowej myszy użyć np Logitecha i problemu nie ma.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

No właśnie mam Logitecha MX518 i problem jest

Domyślnie

No właśnie mam Logitecha MX518 i problem jest
    A to Mac jest czy hackintosh?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 169 z 371 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów