Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie ORANGE a jakość obsługi

Sory ale musiałem

Wielokrotnie na tym forum udzielałem się w sprawie jakości obsługi klienta w/w firmy, dochodziło nawet do próby polemiki z osobami jej broniącymi.

Więc chciałem zacytować odpowiedz Bok jaką uzyskałem dzisiaj @:

"Witam,

W nawiązaniu do zgłoszenia informuję, że opisane utrudnienia są nam znane. W najbliższym czasie nie planujemy poprawy zasięgu w Sochaczewie. Przepraszamy za niedogodności".

Dla mnie to wygląda tak:

Wiemy o problemie ale mamy to w D.......

Naprawdę nigdy nie otrzymałem głupszej odpowiedzi.

Domyślnie

Dlaczego uwazasz to za glupia odpowiedz? Naturalne -- nie maja w Twojej okolicy odpowiedniej ilosci masztow, a nie moga postawic nowych w ciagu nastepnych dni, tygodni czy miesiecy, bo nie maja pozwolen lub nie ma w odpowiedniej lokalizacji mozliwosci postawienia takowego.
    Sprawa wyglada analogicznie jak ta: mieszkasz na jakims osiedlu, wracasz wieczorem z pracy -- nie ma gdzie zaparkowac samochodu. Jezdzisz pol godziny i szukasz miejsca parkingowego. W koncu parkujesz auto 15 minut drogi piechota do swojego mieszkania. Na drugi dzien tworzysz pismo do urzedu miasta / spoldzielni / zarzadu drog, z zazaleniem na te sytuacje. Dostajesz odpowiedz, ze dana instytucja wie o problemie nadmiaru aut w stosunku do ilosci miejsc parkingowych, ale nie jest w stanie wybudowac parkingow podziemnych czy pietrowych (nie maja na to kasy, wlasciciele gruntow sie nie zgadzaja, etc.).
    Naprawde nie widze nic zdroznego w odpowiedzi, ktora otrzymales.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Wiemy że w Sochaczewie jest 10 osób które nie mogą się dodzwonić niewychodząc na balkon, przykro nam ,ale dostawienie BTSa kosztuje 222tyś pln netto i musielibyście się związać z naszą siecią do końca życia albo i nawet wnuki abonamentem comiesiecznym 100zł.

U mnie we wsi też jest miejsce dzielnica (za górką) moze kwadrat 500-500metrów i nie ma zasięgu.

Każdy z tym żyje - business is business.

Może inny operator ma tam zasięg - mamy wolny rynek
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-02-2011 o 12:40 Powód: pis. (buissnes->business)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondziu Zobacz posta

Naprawdę nigdy nie otrzymałem głupszej odpowiedzi.
    Ja zdecydowanie wolę szczere odpowiedzi niż nic nie znacząca papkę PR. Przynajmniej wiesz na czym stoisz, a nie łudzisz się, ze może za miesiąc, za dwa. W końcu sa inne sieci, numer można przenieść.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Kania Zobacz posta
    Wiemy że w Sochaczewie jest 10 osób które nie mogą się dodzwonić niewychodząc na balkon, przykro nam ,ale dostawienie BTSa kosztuje 222tyś pln netto i musielibyście się związać z naszą siecią do końca życia albo i nawet wnuki abonamentem comiesiecznym 100zł.

U mnie we wsi też jest miejsce dzielnica (za górką) moze kwadrat 500-500metrów i nie ma zasięgu.

Każdy z tym żyje - buissnes is buissnes.

Może inny operator ma tam zasięg - mamy wolny rynek
    Kup na próbę starter PlusGSM, podejrzewam, że sytuacja z zasięgiem powinna być zdecydowanie lepsza. Jeśli to się potwierdzi, zmieniasz operatora z zachowaniem numeru i wszystko w temacie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Nie chcę wdawać się w polemikę, każdy może to inaczej interpretować więc napiszę jak ja to widzę:

1.Po otrzymaniu odpowiedzi pierwsze co mi się nasunęło to PRL wraca.

2.Wydawało mi się że czasy kiepskiego zasięgu minęły.

3.Ja niestety nie traktuję odpowiedzi jako szczerej, tak oceniam innych ludzi a nie stosunek klienta płacącego za usługę do firmy wywiązującej się z umowy.

4.Jeżeli naprawdę chodzi o kolejny nadajnik za 220tys pln netto, to moim zdaniem dla tak ogromnej firmy ta kwota to przysłowiowy pikuś, zrobił bym to tylko dla poprawy zadowolenia klientów (wizerunku firmy).

Domyślnie

1.Po otrzymaniu odpowiedzi pierwsze co mi się nasunęło to PRL wraca.
    PRL w ogole by Ci nie odpowiedzial...

2.Wydawało mi się że czasy kiepskiego zasięgu minęły.
    Dobrze to ujales -- "wydawalo"... Niestety -- zycie nie jest rozowe.

3.Ja niestety nie traktuję odpowiedzi jako szczerej,
    Bo? Przeciez wyraznie sie przyznali. To, ze nie napisali Ci, jaka jest tego przyczyna -- nic nie zmienia.

tak oceniam innych ludzi a nie stosunek klienta płacącego za usługę do firmy wywiązującej się z umowy.
    Zadna firma, z ktora podpisujesz umowe, nie jest w stanie sprawdzic zasiegu swoich uslug, w kazdym miejscu Polski, w jakim raczysz sie pojawic.

4.Jeżeli naprawdę chodzi o kolejny nadajnik za 220tys pln netto, to moim zdaniem dla tak ogromnej firmy ta kwota to przysłowiowy pikuś, zrobił bym to tylko dla poprawy zadowolenia klientów (wizerunku firmy).
    Wydaje mi sie, ze Pawel rzucil ta kwota z kapelusza. A nawet jesli stacja kosztuje 222 tysiące, to nie znaczy, ze problem jest tylko finansowy! Moze -- tak jak napisalem wyzej -- firma nie ma mozliwosci technicznej na postawienie tegoz w miejscu, ktore zalatwiloby problem z zasiegiem. Tak trudno Tobie wyobrazic sobie fakt, ze w danej lokalizacji po prostu nie ma mozliwosci technicznej na postawienie tego urzadzenia?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-02-2011 o 13:14 Powód: lit.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Rozumiem, że gdybyś Ty był właścicielem firmy telekomunikacyjnej, to na każdy wniosek klienta, uruchamiałbyś inwestycje rzędu kilkuset tyś. zł ? Nawet wtedy gdy stopa zwrotu inwestycji wynosiłaby kilkaset lat ? Niestety żadna firma na świecie nie pozwoli sobie na taką politykę inwestycyjną. Co do odpowiedzi, która otrzymałeś, to jest dokładnie tak jak napisał kolega Jacek_Z, chyba lepiej jest dostać szczerą odpowiedź, niż obietnice bez pokrycia ...
    Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lento Violento Zobacz posta
    Rozumiem, że gdybyś Ty był właścicielem firmy telekomunikacyjnej, to na każdy wniosek klienta, uruchamiałbyś inwestycje rzędu kilkuset tyś. zł ? Nawet wtedy gdy stopa zwrotu inwestycji wynosiłaby kilkaset lat ? Niestety żadna firma na świecie nie pozwoli sobie na taką politykę inwestycyjną. Co do odpowiedzi, która otrzymałeś, to jest dokładnie tak jak napisał kolega Jacek_Z, chyba lepiej jest dostać szczerą odpowiedź, niż obietnice bez pokrycia ...
    Powiedz że żartujesz, proszę.

Sochaczew to nie metropolia jednak 40tys miasto, zwrot inwestycji i zadowolenie wielu klientów murowane, w takim razie aż boję się pomyśleć co się dzieje na wsi.

Już napisałem szczerość jest najważniejsza jednak tu firma wykonuje usługę, jeżeli chcesz płacić za nic to podam ci nr mojego konta

Domyślnie

Kondziu, po co tracisz czas i nerwy na rozstrzasanie tej sprawy. Zmien po prostu operatora.
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów