Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Czym jest nawigator?

Witam

Pytanie zapewne śmieszne i balanle, ale jest to jedyna rzecz (chyba), której funkcji w aparacie nie znam: czym jest nawigator? Znalazłem to pojęcie, gdy szukałem informacji o przełączniku "L".

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Pytanie jest bardzo ogólnie napisane. Co to jest przełącznik "L"?? Może napisz coś więcej to będzie łatwiej pomóc. Co znalazłeś o tym nawigatorze? jaki to aparat?
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to że ten nawigator to po prostu wybierak na tylnej ściance (ten okrągły), a przełącznik 'L' to blokada tegoż wybieraka (pkt'ów ostrości), ale to tylko domysły.

Domyślnie Re: Czym jest nawigator?

Nawigator to ten "dżojstik" sluzacy min. do chodzenia po menu aparatu, a przycisk "L" to przycisk, ktory blokuje dzialanie nawigatora.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
    D7000 | MB-D11 | N35 1.8g | N50 1.8g | Helios 44-M4 | SB-700 | Amazon Basics BackPack | Bc-700 | Eneloop | Manfrotto Compact

Domyślnie

Dobra, tylko czemu jak mam ustawione na "L" to działa :f ?

Domyślnie

Może jednak uważnie przeczytaj instrukcję. Tam jest to napisane.
    Jacek

Oszczędny w słowach Awatar Kondi3012
    Miasto
    moje a w nim...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wicked131 Zobacz posta
    Nawigator to ten "dżojstik" sluzacy min. do chodzenia po menu aparatu, a przycisk "L" to przycisk, ktory blokuje dzialanie nawigatora.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Blokada "L" blokuje wybór pola AF, gdy mamy ustawiony tryb punktu(pola) ostrości
    Nikon D90 || MB-D80 || 18-105 VR || 80-200 f/2.8 D ED || SB-900

Domyślnie

JK, nie sprecham po niemiecku...

Domyślnie

Ale czasem myślisz?

Jeśi tak, to wejdź na stronę Nikon Polska, zaloguj się i za chwilę będziesz miał po polsku. Po polsku czytać chyba umiesz?
    Jacek

Domyślnie

Nie, wgl nie mysle.

Szukalem 10 minut, troche gleboko 'schowana' :f

EDIT:
    Czeję już. Dziękuję wszystkim
    Ostatnio edytowane przez Cysiu ; 14-02-2011 o 16:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kondi3012 Zobacz posta
    Blokada "L" blokuje wybór pola AF, gdy mamy ustawiony tryb punktu(pola) ostrości
    Dokładnie tak jak mówisz
    D7000 | MB-D11 | N35 1.8g | N50 1.8g | Helios 44-M4 | SB-700 | Amazon Basics BackPack | Bc-700 | Eneloop | Manfrotto Compact

Uprawnienia umieszczania postów