Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Domyślnie

tez moge pochwalic diprint, nawet potrafia oddzwonic i powiedziec ze wg. nich jakas fotka jest "nie tak" i czy maja wprowadzic swoja korekte
    Zazwyczaj ta ichnia korekta jest jak najbardziej ok. Sprawdzone kilka razy.
    Jedyny minus to ich fotosender... mi srednio 1,5 raza powieksza ilosc danych do wysylki... wolalbym normalne konto ftp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Też znam i polecam ten lab - używają tam Kodaka Endury (błysk, połysk, jedwab) jest oprofilowany na dziesiątą stronę. Właścicielami i obsługą jednocześnie są ojciec i syn, owładnięci chorobliwą pedanterią i wściekłą skrupulatnością. Maszyna jest kalibrowana i utrzymywana w stanie absolutnej, paranoicznej perfekcji. Skoonstruowali nawet pudełka własnego projektu, by wysyłane odbitki nie zostały zniszczone przez Pocztę Polską (osobiście tłukłem tym szatańskim pudełkiem o ścianę i... tylko tynk poleciał - można po nim nawet skakać). Jest to jedyne miejsce w Krakowie, które z czystym sumieniem polecam moim klientom.
    AMEN

ps: Pan Bartosz Kaliszan to super człowiek chociaż znamy się tylko przez telefon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek Radziszewski Zobacz posta
    AMEN

ps: Pan Bartosz Kaliszan to super człowiek chociaż znamy się tylko przez telefon
    Zdjęcia odbieram zawsze osobiście więc miałem okazje poznać Pana Bartosza. Rzeczywiście świetny człowiek, zna się dobrze na swojej pracy. Drugi sezon odbieram u niego zdjęcia i jeszcze nie miałem ani razu zastrzeżeń co do wykonania.

Domyślnie

Dzięki takim firmą jak Diprint jeszcze nie straciłem nadziei w ten naród...

Domyślnie

Też polecam Diprint, cały sezon wywoływałem u nich. Żadnych problemów, a jak mnie klient przycisnął to i dało się załatwić telefonicznie jakieś wywołanie ekspressem Co ważne to w ofercie mają również format 15x23 dzięki czemu nie trzeba dodatkowo kadrować odbitek.

Domyślnie

i ja potwierdzę - zawsze szybka realizacja i dobra współpraca.

Domyślnie

To i ja dołączę do achów i ochów pod adresem Diprint
    Na meila z prośbą o profil ICC labu czekałem może godzinke...
    Przedwczoraj o 10.00 wysłałem kilka fotek do wołania fotosenderem, za niespełna 2h wiadomość, że można odebrać (nie prosiłem o expres bo nie zależało mi na czasie)
    Ceny konkurencyjne...

Z minusów to max odbitka 30x61.

Domyślnie

The winner is Diprint. Nie wiem jak założyciel wątku ale ja jestem przekonany że to tam będę teraz wywoływał swoje zdjęcia muszę tylko trochę poczekać aż mi się trochę ich uzbiera
    d7100 VELBON SHERPA 250R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyyy77 Zobacz posta
    To i ja dołączę do achów i ochów pod adresem Diprint
    Na meila z prośbą o profil ICC labu czekałem może godzinke...
    Przedwczoraj o 10.00 wysłałem kilka fotek do wołania fotosenderem, za niespełna 2h wiadomość, że można odebrać (nie prosiłem o expres bo nie zależało mi na czasie)
    Ceny konkurencyjne...

Z minusów to max odbitka 30x61.
    Już nie raz spotkałem się tym pojęciem ICC labu i prosił bym bardzo jeżeli to możliwe o wytłumaczenie do czego to służy, jak to używać i jak wpisać w CS4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek213 Zobacz posta
    Już nie raz spotkałem się tym pojęciem ICC labu i prosił bym bardzo jeżeli to możliwe o wytłumaczenie do czego to służy, jak to używać i jak wpisać w CS4.
    Profil ICC umożliwia wykonanie symulacji wyglądu odbitki. W przypadku diprintu należy pobrać profil ICC, kliknąć nad nim prawym przyciskiem myszy, wybrać "zainstaluj profil", a następnie w Photoshopie wejść w menu View>Proof Setup>Custom..., Device to Simulate: tu nazwa profilu z diprintu, Rendering Intent: Perceptual [v] Black Point Compensation. Ewentualnie [v] Simulate Paper Color, ale to już trzeba sprawdzić porównując z odbitką, nie zawsze się to sprawdza, bo to już troszkę wyższa szkoła jazdy.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów