Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Domyślnie

diprint.pl? strona nie dział
    D90 | N 18-105 VR | N 50 1.8 D | SB-700 | Velbon Sherpa 600R | Lowepro Inverse 200 AW

Domyślnie

U mnie też działa
    Pewnie robili uaktualnienie bo cena wzrosła z 0,77 na 0,83zł (format 15 x 21)
    Ostatnio edytowane przez marcinc ; 13-02-2011 o 19:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    U mnie też działa
    Pewnie robili uaktualnienie bo cena wzrosła z 0,77 na 0,83zł (format 15 x 21)
    Dalej jest 0,77 tylko patrz na cennik bez korekcji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cavalieres Zobacz posta
    Dalej jest 0,77 tylko patrz na cennik bez korekcji
    Rzeczywiście, pomyliłem się. Dalej jest 0,77.
    Dzięki

Domyślnie

i ja ! i ja polece diprint ! I Pana Piotra Rewelacja. Zdjęcia dobrej jakości, w ekspresowym tempie u mnie (praktycznie na drugi dzień - a mieszkam w Poznaniu... ), o cenach nie wspomne bo taniej chyba nie widziałam, a w razie jakichkolwiek problemów Pan Piotr odrazu dzwoni i załatwia wszystko tak by klient był zadowolony :] Niech im się wiedzie, bo to mój ulubiony lab i pewnie do końca życia będę w nim wywoływać zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Profil ICC umożliwia wykonanie symulacji wyglądu odbitki. W przypadku diprintu należy pobrać profil ICC, kliknąć nad nim prawym przyciskiem myszy, wybrać "zainstaluj profil", a następnie w Photoshopie wejść w menu View>Proof Setup>Custom..., Device to Simulate: tu nazwa profilu z diprintu, Rendering Intent: Perceptual [v] Black Point Compensation. Ewentualnie [v] Simulate Paper Color, ale to już trzeba sprawdzić porównując z odbitką, nie zawsze się to sprawdza, bo to już troszkę wyższa szkoła jazdy.
    W systemie Windows można też ręcznie skopiować profil ICC do katalogu: Windows\system32\spool\drivers\color

Ale chciałem spytać o coś innego. Na stronie internetowego labu AD Studio z Chojny, który zresztą mogę polecić, proszą o skonwertowanie do odpowiedniego profilu papieru przed wysłaniem plików na serwer: Edycja>Konwertuj do profilu>w Przestrzeń Docelowa wybieramy z rozwijanej listy interesujący nas profil papieru, w Opcjach konwersji zaznaczamy: Mechanizm: Adobe (ACE), Metoda konwersji: Relatywna kolorymetryczna, zaznaczamy Użyj Kompensacji punktu czerni i Użyj roztrząsania. Klikamy OK. I taki plik z zapiętym profilem ICC wysyłamy na ich serwer "ftp". W takim przypadku możemy się spodziewać dobrej zgodności (zależnej od jeszcze kilku czynników) odbitki z obrazem wyświetlanym na monitorze. Czy jestem w błędzie?

Natomiast sposób postępowania z profilem ICC, który możemy przeczytać w powyższym cytacie, pozwala nam zobaczyć jak będzie wyglądała odbitka z pliku, który mamy np. w AdobeRGB i w tym profilu wyślemy do labu, który naświetli odbitkę bez wcześniejszej konwersji do profilu papieru. Wyraźnie zmienia się wygląd odbitki w tym właśnie przypadku. Czy moje myślenie jest błędne?

Jeszcze raz polecam AD Studio z Chojny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ma ktoś może profil ICC z http://www.diprint.pl/ ?
    No własnie posiada ktoś wyżej wspomniany profil?
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Domyślnie

nie szybciej napisać do diprintu by wysłali. Mi kiedyś wysłali od ręki. Ale go niestety gdzieś przełajdaczyłem

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów