Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie teleobiektyw do d 90

witam mam pytanie chce kupic dobry tele i raczej jestem zdecydowany na 70 -200 f/2.8 VR II ale chcialem spytac fachowcow lub moze poziadaczy tego obiektywu jak on sprawdza sie z d 90. chodzi o matryce DX i kompatywilnosc z tym obiektywem no i inne zaleznosci o ktorych nie mam pojecia. Czy to dobry wybor a moze macie jakies inne propozycie co do wybory teleobiektywu do d 90?

Domyślnie

Dobry wybór. W tym przedziale ogniskowych najlepszy.

Domyślnie

Jeżeli cena nie jest dla Ciebie przeszkodą to kupuj, na pewno będziesz zadowolony. Ja używam tego szkła z D7k i z TC x2, dla mnie rewelacja. Poza tym podobno to obowiązkowy obiektyw
    M9, X-T1, FM3a

Domyślnie

N 70-200 II 2.8 to dobry wybór ale zastanów się do czego Ci to szkło. Jak do jakiegoś sportu czy zwierząt to rozważyłbym jakąś używaną 300 2.8, różnica w cenie nie byłaby za duża.

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi, obiektyw chce glowie do portretow i przyrody obawialem sie ze moze byc troche za krotki wiec jesli faktycznie tak bedzie to dokupilbym Telekonwerter AF-S TC-20E III . kolejne pytanie czy to lepszy wybor niz tele do 300 mm?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez duuuch Zobacz posta
    kolejne pytanie czy to lepszy wybor niz tele do 300 mm?
    O co konkretnie pytasz?
    M9, X-T1, FM3a

Domyślnie

Do portretów to na pewno nie będzie za krótki chyba że będziesz portretował modelki w sąsiedniej mieścinie to wtedy faktycznie Do przyrody to faktycznie sporo lepiej kupić 300/2.8 - a nie myślałeś np kupić 85/1.8 + jakieś 300mm? Bo skoro ma być i do portretów i przyrody to obu jednym szkłem raczej nie obskoczysz (wg mnie nawet mając 70-200VRII )
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

a może zamiast 70-200, które jest ciężkie (1,5 kg) i z body D90 będzie dość niewygodne to kup stałeczki 85 (1.8, 1.4 - w zależności od budżetu) i np 180 2.8. będzie dwa razy taniej (albo i więcej) i lżej...na pewno nie będzie ergonomiczniej (stałka to stałka - trzeba zmieniać w body).
    Ja osobiście pudzianem nie jestem i dla mnie D90 + grip + 1802.8 to absolutny maks. Po godzinie chodzenia na spacerze i tak szyja odpada, a przecież 180 2.8 waży 2 razy mniej niż 70-200.
    JumboX
    D750, D90, N18-35G, N28-105D IF, N35 1.8G, N50 1.8G N851.8D, S150 2.8, T150-600, SB-900

Domyślnie

Robilem zdjecia D90 z 70-200 VRII - zadnych problemow. Jesli mozesz sobie na niego pozwolic to sie nie wahaj.
    Pozniej, jesli zdecydujesz sie na pelna klatke - bedzie jak znalazl.

Pozdrowienia,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JarekJaszczyk Zobacz posta
    Pozniej, jesli zdecydujesz sie na pelna klatke - bedzie jak znalazl.
    Taaa na pewno... skoro 200mm na przyrodę jest krótkie na DX to na FX będzie jeszcze szerzej (czyt. krócej) no ale na gołębie może wystarczy
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów