Szukaj
brakuje czegoś na pierwszym planie, taką tęczę to co tydzień widzę
Dobra a teraz porownajcie sobie wykonanie tych dwoch zdjec o ktorych mowa.....mnie sie to podoba....
Locter......ale syfa zmatrycy usun!
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 08-02-2011 o 13:47
Nikon http://greg77.com/
Jest ładnie ale głównie za sprawą dalekiego planu![]()
MZ gdyby odciąć ze 4cm z góry byłoby znacznie ciekawiej... ale i tak mi się podoba! Fajne miejsce![]()
Pozwole sie nie zgodzic. Zarowno i na tamtym i na tym zdjeciu mamy horyzont mniej wiecej w 1/3 wysokosci-czyli rzeklbym klasycznie i podrecznikowo
. Tylko ze tutaj nie ma monotonnej tylko i wylacznie tafli wody.
Omawiajac dalej pierwszy plan to jest brzeg(fajne to swiatelko po srodku, urozmaica to dobrze ten plan i po prostu ladnie sie prezentuje), linia oddzielajaca plaze od wody jest pod lekkim skosem, co dodaje troche dynamiki.
Jakas tam fala niesmialo sie rozbija o brzeg...dla mnie to wszystko starczy na pierwszy plan.
A co do dalszyej oceny zdjecia, to super to zestawienie przejrzystego blue sky z burzowa chmura. Bardze ladnie to wyglada, a tecza zdaje sie byc takim "pogodowym pomostem" laczacym czesc pochmurna nieba z przejasnieniem.
I jeszcze te gorki w tle, nie dosc ze tecza jak sie patrzy to jeszcze gorkina dalszych planach.
Kolorki takze bardzo przyjemne dla oka.
Ogolnie to zdjecie bardzo mi sie podoba i wszystko mi tu gra.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Piekna tecze zlapales... w calosci![]()
Przyjemne dla oka zdjęcie, przyjemne.
Skontaktuj się z nami