no dobra ... skoro tak wychwalają tą nową Portę to ja też wezmę 10x120
Szukaj
jak juz bedziecie miec ta nowa Portre to porownajcie ze stara, bo moze sie okazac ze "nowe chwailicie, swego nie znacie i przeplacacie"![]()
Hehe, nie nie, nie mam Portry 400 juz wiec absolutnie nieA sceptyzm moj sie bierze z tego ze w dobie cyfrowej nikt juz nie rewolucjonizuje filmow ani nie wydaje masy pieniedzy aby unowoczesniac swietne emulsje, bardziej mysle jest to krok Kodaka w strone ciecia kosztow - zamiast NC i VC robia jeden produkt, co o wiele im taniej wyjdzie w produkcji. Byc moze jest lepszym tez, czas pokaze - sam z checia zobacze jakies porownanko, ale znajac zycie roznice beda niewielkie na plus a ja ze swej strony bede tesknil za NC
Takze jak sie juz obkupicie, to moze jakies porownanko wizualne nowej ze stara ?![]()
Tyle co sobie luźno czytałem to ludzie są z niej zadowoleni.
Völkchlor
Zerknalem tez na net zeby zobaczyc czy moze jest jakies porownanie z NC/VC ale nic nie znalazlem. Film to napewno jest swietny, jak to Portra, wiec zadowolenie mnie nie dziwi. Mam nadzieje ze bedzie zblizony tylko do NC tonalnie, z tego co pisza jest gdzies pomiedzy NC i VCObaczymy
![]()
Ja mam pomysł, ty lubisz testy robić i skaner masz fajny...![]()
Völkchlor
wyslalem dwa majle do niemca i nie raczyl na razie odpowiedziec![]()
może mu w spam wlazłeś.. z poziomu ebaya czy normalne ?
Völkchlor
Skontaktuj się z nami