Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

a możesz sróbować ten czujnik pierścienia przysłony docisnąć np wykałaczką gdzieś widziałem takie problem z D90 ze za mało czuły był i trzeba było dociskać mocniej
    http://rafalec.digart.pl/
    Nikon D5K || 6 razy Nikkor || Nissin

Oszczędny w słowach Awatar reggy
    Miasto
    Olsztyn/Gdańsk

Domyślnie

D7000 nie ma tego małego bolca na godzinie ok. 7 patrząc od przodu na bagnet jak D90, D5000 czy inne puszki pozbawione pomiaru światła ze szkłami bez chipa - ma dźwigienkę przenoszącą nastawy pierścienia przysłon.
    Mi to może wyglądać na jakiś problem właśnie z nią, skoro ze szkłami bez pierścienia jest okej...
    Pozdrawiam, Piotr Reddig!
    Moja galeria: www.picasaweb.google.com/piotrreddig

Domyślnie

Nie będę nic sam kombinować z dźwigienkami czy ze stykami. W poniedziałek będę w Berlinie to odwiedzę sobie serwis. Zobaczymy co oni powiedzą. Dziękuję kolegom za podpowiedzi. Wygląda na to, że tylko mi się coś takiego przytrafiło...
    Pozdrawiam
    Marcin
    FUJI X-T2 | S12/2 | S21/1.4 | 35/1.4 | 56/1.2 | 18-55 2.8-4

Domyślnie

a karta ? czy nie masz przypadkiem kingstona?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    A co ma kingston do pierscienia przeslony? Sorry za OT ale nie wytrzymalem!

Domyślnie

Nie, nie mam Kingstona. Ale czy karta może mieć jakiś wpływ na to??
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    A co ma kingston do pierscienia przeslony? Sorry za OT ale nie wytrzymalem!
    Greg, a czy ja napisałem że ma?

Gdybam tylko nad przyczyną.....niezależnie od jakichś wcześniejszych spekulacji....czy to odnośnie pierścienia przesłony, czy dewaluacji waluty w Bangladeszu. . .

a mój post znalazł się tu dlatego, że tak się złożyło, że sprawdzałem niedawno nówkę sztukę która przyszła w dostawie....

wkładam kartę, KINGSTONA, jedno zdjęcie, ok, drugie....i zaraz Error.....co do szkła, zestawowy kit, więc nijak się ma teoria o pierścieniu przeslony...bądź jego braku...

szanuję Cię, ale też nie wytrzymałem!

Domyślnie

Greg, a czy ja napisałem że ma?

Gdybam tylko nad przyczyną.....niezależnie od jakichś wcześniejszych spekulacji....czy to odnośnie pierścienia przesłony, czy dewaluacji waluty w Bangladeszu. . .

a mój post znalazł się tu dlatego, że tak się złożyło, że sprawdzałem niedawno nówkę sztukę która przyszła w dostawie....

wkładam kartę, KINGSTONA, jedno zdjęcie, ok, drugie....i zaraz Error.....co do szkła, zestawowy kit, więc nijak się ma teoria o pierścieniu przeslony...bądź jego braku...

szanuję Cię, ale też nie wytrzymałem!
    Szanujcie się i czytajcie dokładnie !

Cytat Zamieszczone przez dziulas Zobacz posta
    Gdy do body nie jest podpięte żadne szkło, w trybie A pokazywana wartość przysłony i czasu totalnie wariuje, miga na przemian f2.8 i f4. W trybie M wyświetla się na stałe f4 a w innych trybach pojawia się F--
    Wygląda na błąd body, a dokładnie popychacza przysłony.
    A co do Kingstona - od dawna jest ciulowy. Stare wersje Elite Pro działają bezbłędnie (mam 256 i 512 sprzed 6-7 lat), ale tamten Kingston to zupełnie inna bajka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panoramix Zobacz posta
    Szanujcie się i czytajcie dokładnie !
    Wygląda na błąd body, a dokładnie popychacza przysłony.
    A co do Kingstona - od dawna jest ciulowy. Stare wersje Elite Pro działają bezbłędnie (mam 256 i 512 sprzed 6-7 lat), ale tamten Kingston to zupełnie inna bajka.
    Dokladnie tak jak piszesz, ale wspomniano tez o tym, ze ze szklami bez pierscienia dziala ok a ze szklami z nim juz sa problemy

Domyślnie

Dziś oddałem aparat do serwisu w Berlinie. Po wyjaśnieniu w czym leży problem, miła pani poinformowała mnie, że mój aparat działa tylko z obiektywami AF-S Jakież było moje zdziwienie gdy to usłyszałem. Wyjaśniłem pani, że nie, że z moim aparatem współpracują w pełni wszystkie obiektywy. Pani oczywiście musiała sprawdzić tą informację i poszła do technika specjalisty który potwierdził moje słowa i stwierdził jednoznacznie, że body jest uszkodzone. Tak więc czekam. 1-2 tygodnie bez dopiero co kupionego sprzętu, smutne to trochę...
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów