Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie podświetlanie AF w D90

Witam serdecznie,

po tym jak padł mi D40 właśnie odebrałem nowy D90...

pytanie - czy jakoś można ustawić by podczas ustawiania ostrości pojedyńczym punktem AF tylko on się zapalał? bo mi się jakby podświetlają wszystkie punkciki łącznie oczywiście z tym wybranym....

w D40 wyraźnie podświetlał się jeden z 3-ech podczas ostrzenia...

pozdrawiam

D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha

http://www.photoblog.pl/paul27

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek/Poznań

Domyślnie

Z tego co wiem jest to niemozliwe - rozświetla sie wszystko tylko oczywiscie aktywny punkt jest jakby w "grubych nawiasach"
    A700, Sigma 100-300/4, MTO , troche CZJ
    Jednak (S)tara miłość nie rdzewieje

Domyślnie

Właśnie do takiego wniosku doszedłem... ale chciałem się upewnić
    w sumie to trochę dziwnie... praktyczniej by było gdyby zapalał się wyłącznie wybrany punkt AF.

dzięki

D90 + SY14/2,8UMC+ N18-55 + N35/1,8 + N50/1,8 + SY85/1,4AE + N70-300VR + SB-600 + grip alpha

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jest to możliwe
    wybierasz
    z menu ustawień osobistych
    1. autofokus
    - tryb wyboru ostrości - pojedynczy
    - centralny punkt ostrości - normalny

Wyświetla się Pojedynczy punkt Autofokusa.
    - A poza tym jest to fajnie opisane w instrukcji o ustawieniach autofokusa. Polecam studiowanie instrukcji D90 - całkiem ciekawa lektura.

Domyślnie

"wist" czy na pewno się rozumiemy? jesteś pewien że pozostałe punkty się nie zapalają?

hej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Właśnie sprawdziłem ustawienia, które podał wist i zapalają się wszystkie punkty

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Tak mam ustawione w D90 i widzę tylko 1 punkt AF ( środkowy- wyświetlany prostokąt). Przed chwilą sprawdziłem to w aparacie. Dodatkowo aby ten punkt nie przesuwał mi się pod wpływem operowania dżojstikiem, dźwignia AF ustawiona na L.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Oprócz tego środkowego prostokąta widzisz też pozostałe, mniejsze punkty, prawda? Czy one też się podświetlają na czerwono, kiedy naciśniesz spust migawki? U mnie tak... Jeśli dobrze zrozumiałem autora to o to właśnie chodziło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez midnight Zobacz posta
    Oprócz tego środkowego prostokąta widzisz też pozostałe, mniejsze punkty, prawda? Czy one też się podświetlają na czerwono, kiedy naciśniesz spust migawki? U mnie tak... Jeśli dobrze zrozumiałem autora to o to właśnie chodziło
    Podświetlają sie linie. A punk wyboru ostrosci podświetla się w kwadracie []. I tak ma być.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Podświetlają sie linie. A punk wyboru ostrosci podświetla się w kwadracie []. I tak ma być.
    Podświetlają się linie i punkty wyboru ostrości - wszystkie. Aktywny punkt wyboru ostrości jest zaznaczony grubym nawiasem kwadratowym. No chyba, że mam innego D90 niż Ty

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów