Ogromne dzięki za informacje.
Na razie jest ponownie na starym modemie.
Na dniach będzie robił ponownie testy na nowym modemie.
Szukaj
Ogromne dzięki za informacje.
Na razie jest ponownie na starym modemie.
Na dniach będzie robił ponownie testy na nowym modemie.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
D-link 2640 jest do sieci adsl + 2 czyli do 24mb łącza max. na neo musi śmigac aż miło ale czasem ma tendencje do zwiechy wtedy poprostu guzik reset na chwilę i warto równiez zrestartować kompa.
hasło uniwersalne zależy od wersji to : admin login admin lub admin i 1234.
jeżeli jest to modem na wifi na czas instalacji podłącz kablem sieciowym z kompem włóż płyte do napędu a instalka sam poprowadzi aż do momentu w którym musisz wpisać login użytkowanika neostrady i hasło podane na umowie z tpsa.
Pamiętaj że litery duże i małe mają znaczenie po wszystkim powinno działać.
Ja używam 2640b są niemal identyczne
D700 N 24-70 + inne klamoty
Raczej ADSL2+
Zacznę od końca ... : po co reset kompa?
... a jak router się wiesza to wystarczy tylko jego zrestartować (najlepiej młotkiem, pod warunkiem, że ma przyzwoitą cyrkulację powietrza i mimo to się wiesza). Jeszcze wracając do tej cyrkulacji powietrza - router leży na dywanie ?
Ja tam jestem przeciwny instalowaniu różnych śmieci. Mam co prawda inny router, ale najzwyczajniej w świecie skonfigurowałem go poprzez przeglądarkę - ładnie, czysto i przyjemnie.
Władca Pixeli zadzwoń do Infolinii technicznej Neo. Tam uzyskasz dokładną informację jakie muszą być ustawienia. W Tuszynie jest tak, że my mamy inne i teściona mieszkająca 3 ulice dalej inne (bo jest w innej centrali).
Pozdrawiam
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
nie trzeba wchodzić na stronę rejestracji neo, wpisujesz 192.168.1.1 w przeglądarce i wchodzisz do ustawień routera, nic nie trzeba instalować.
opis w fazie przygotowań ...
Chodziło mi o adres tej strony, gdzie można wejść przed rejestracją.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami