Close

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 164
    Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Tom01
    O ile procent Mac jest szybszy w tej samej konfiguracji sprzętowej? Miał Pan oba więc z własnego doświadczenia? Oczywiście pytam o wartość "na oko" bo testów Pan nie przeprowadzał jak sądzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    O ile procent Mac jest szybszy w tej samej konfiguracji sprzętowej? Miał Pan oba więc z własnego doświadczenia? Oczywiście pytam o wartość "na oko" bo testów Pan nie przeprowadzał jak sądzę.
    Wyraźnie wyczuwalnie szybszy. A trzeba zaznaczyć, że człowiek nie wyczuje 5-10%. Jakieś tam procedury testowe zapuszczałem, ale nie przywiązuję do nich wielkiej wagi, no może poza prędkościami odczytu/zapisu podsystemu dyskowego. Tak czy siak, nie wracam do poprzedniego.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A Wy ciągle szybszy szybszy. I nikt nie kapuje, że nie o szybkość sprzętu chodzi, tylko o jego stabilność. I pod tym słowem też nie mam na myśli BSOD.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

moment, tylko czy my mówimy o tym samym. nowart pisze o 3x tańszym pececie z windowsem, a Ty? nie masz chyba na myśli peceta ze shackowanym osx'em zmuszonym do pracy na sprzęcie do którego nie został stworzony?
    jeśli mówisz o shackowanym osx to oczywiście, jestem w stanie Ci uwierzyć, ale jeśli chodzi Ci o pc z windą to wybacz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    A Wy ciągle szybszy szybszy. I nikt nie kapuje, że nie o szybkość sprzętu chodzi, tylko o jego stabilność. I pod tym słowem też nie mam na myśli BSOD.
    Składak nie złożony ze skrajnie badziewnych elementów też się (prawie) nie wywala. Piszę prawie, choć za chwilę pojawią się głosy, że "mój składak od 40 lat się nie zawiesił". A fakty są takie, że w Internecie pojawiają się jednak pytania problemowe. I raczej HP'ków, Dell'i i Mac'ów nie dotyczą.

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    peceta ze shackowanym osx'em zmuszonym do pracy na sprzęcie do którego nie został stworzony?
    Wybieramy wygodne argumenty? Kiedy dyskusja idzie w innym kierunku, to nagle okazuje się że Mac jest identyczny jak pecet.

PS. Możemy porównywać Mac z Win i PC z OSX, nie widzę problemu. Zarówno na pececie jak i teraz na Mac mam oba systemy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-01-2011 o 14:48
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Trzeba też dodać, że do stacji roboczych dodaje się certyfikat ISV. Pokaż palcem składaka, który taki ma Ano żaden.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

rozumiem, znaczy że 3x tańszy składak z windą nie jest wolniejszy od maca pro, natomiast pecet z osxem i owszem. dochodzimy do czegos!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    do stacji roboczych
    Dodajmy raczej, że przeciętny składacz, na czele z czołowym adwersarzem, kolegą Nowartem, NIE ODRÓŻNIA komputera "desktopowego" od stacji roboczej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    rozumiem, znaczy że 3x tańszy składak z windą nie jest wolniejszy od maca pro
    Ech....
    Proszę podać warunki testowe, tj aplikację, operację, konfigurację sprzętu i wynik. Zrobię to samo na MacPro i porównamy.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Dla mnie i mojego doświadczenia, wszystko jest jasne i proste.
    Osobiście nie doświadczyłem awaryjności swoich składaków jak również tych które po koleżeńsku poskładałem rodzinie/znajomym. Nikt nigdy na nic nie narzekał i był zadowolony. Jak tutaj można się dowiedzieć Kol nowart, Stig i pewnie inni mają podobne doświadczenie.

Dlatego nie mogę zrozumieć dlaczego te składaki są takim szrotem w mniemaniu Pana Tomasza. Nie twierdzę że Mac ma taką samą wydajność, bo nigdy go nie miałem. Nawet jeżeli wydajność składaka jest mniejsza od Maca to i tak na tą chwilę najnowsze procesory dają takiego powera że 99,9% użytkowników będzie zaspokojona w 120% albo i więcej. Zaznacza, że to są porównania składak vs Mac.

Temat już dawno zrobił się wielkim Śmietnikiem, bo nie dotyczy Maców tylko firmowych komputerów i składaków.
    Dlatego podsumuję iż osobiście w życiu nie kupiłbym tytułowego Della w tej cenie, bo za te same pieniądze będę miał dużo wydajniejszy komputer, który BĘDZIE służył długie lata BEZAWARYJNEJ pracy. Wypowiedź tą opieram TYLKO i wyłącznie na SWOICH doświadczeniach ze składakami. Dlatego nie przekonam się do kupna firmowego komputera (pomijając Maca) na podstawie twierdzeń że są zrobione z badziewia i są bardziej awaryjne, bo MOJE doświadczenie mówi mi STETY co innego.

I proponuję zakończyć temat Maców bo zaśmieca ten wątek i wprowadza bałagan.

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów