Potrzebuję znajomej załadować na gwałt (młoda znajoma) darmowy anywirus. Niestety mam doświadczenie tylko w wersjach komercyjnych.
Czy lepszy będzie AVG Anti-Virus Free czy avast! Free Antivirus lub coś innego.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Szukaj
Potrzebuję znajomej załadować na gwałt (młoda znajoma) darmowy anywirus. Niestety mam doświadczenie tylko w wersjach komercyjnych.
Czy lepszy będzie AVG Anti-Virus Free czy avast! Free Antivirus lub coś innego.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Avg
Ja bym jeszcze dodatkowo zainstalował rezydentnego Spyboot-SD.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Z moich doświadczeń wynika że:
- AVG jest dziurawy jak sito
- Avast straszliwie zaśmieca i muli komputer
Niestety z antywirami już tak jest, że nie ma ideałów... W czasach windowsowych miałem komercyjne programy.
Teraz używam Linuxa, ale mam też Windowsa postawionego na VirtualBoxie - ze względu na małą ilość współdzielonego RAM-u, musiałem znaleźć coś "lekkiego".
Takie wymagania spełnia Avira AntiVir - możesz również go sprawdzić.
Również polecam darmowy program Avira AntiVir Personal. Nie „zamula” komputera, jest skuteczny.
Również polecam Avirę. Skuteczny i są ciekawe porównania na youtube z innymi antywirusami np. http://www.youtube.com/watch?v=LyXhaEU56uk
Idź zdjęcia robić. Już.
co Wy zboczeńcy wyprawiacie, że wirusy łapiecie?u mnie winde chronił avast a potem przesiadłem się na ms essencials (oba darmowe) i przez ostatnich 5lat wirusa złapałem raz jak mi się zachciało olać alarm antywira
![]()
Mam avasta miałem kiedyś avirę. Oba dla mnie bez różnicy. Zainstalowałem tylko dlatego, że czasem ktoś mi przynosi coś na pendrivie. Normalnie to przez 2 lata nie miałem antywirusa i było ok![]()
Pozdrawiam Piotr
Ostatnio edytowane przez ku6i ; 28-01-2011 o 20:17
Skontaktuj się z nami