Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Czarno - białe!

witam,

Zapraszam do komentowania.

1.

2.

3.

4.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Może i jestem tu od niedawna i moje zdanie mało się liczy , ale wg. mnie kadry z dupy... To jest to co mnie szczypie w oczy.
    Zdjęcie numer 4 , patrząc na nie tak z minutę dostrzegam coś co może interesowac ale sam nie wiem co...
    Ogólnikowo tak troszki za jasno jak dla mnie.
    Pozdrawiam również miłego weekedu.

Domyślnie

konwersja do cz-b leży
    zobacz na tryptyk - każde zdjęcie ma inne odcienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yesterday Zobacz posta
    Może i jestem tu od niedawna i moje zdanie mało się liczy
    Nie wolno Ci tak mówić a co dopiero myśleć. Wiem, że ludzie są przyzwyczajeni, że Ci co mają narąbane postów to są Guru itp. Bzdura. W ocenie sztuki liczy się każda opinia.

Wracając do zdjęć to:

Kolaż nr 1 widziałbym z jednego poziomu i w układzie Prawy bok, przód, lewy bok.
    Reszta nie przemawia.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Zdęcie nr 1 podobami się, uważam iż ze sztafażem byłoby lepsze, ale bez tłumu. Pozostałe, powiem szczerze ..... hmm, hmm .... .
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

1 dość fajna. Reszta kadrów albo krzywo albo nic ciekawego w kadrze.

Domyślnie

Raczkuję w konwersji na skalę szarości, ale i tak się dołącze do dyskusji - Borbet mnie podbudował

O kadrowaniu sie nie wypowiem, bo mam o tym blade pojęcie.
    Wg mnie możnaby usunąć szumy - chyba że takie jest zamierzenia autora. Podciągnąłbym kontrast - jest sporo ciekawych tekstur do pokazania: kruszywo na torowisku, nie otynkowane ściany, nawierzchnia peronów. Nie przesadzałbym tak bardzo z chmurami w ostatnim zdjęciu i dodałbym więcej kontrastu na niebie w przedostatnim. Próbowałbym też wyciągnąć więcej detali z najciemniejszych tonów: pod wagonem (4), pod główkami szyn (ostatnie). Wyostrzyłbym też, co poprawiłoby ogólny kontrast zdjęcia. Moznaby tez pokombinować z rozdzielnym tonowaniem - możliwości jest sporo To tyle ode mnie...

Domyślnie

Czwarte.

Uprawnienia umieszczania postów