Close

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 164

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Z tego wynika, że Pan nawet nie widział takiego komputera.
    To chyba Pan nie widział.

http://www.google.pl/#hl=pl&biw=947&...6141d2b108f123

Domyślnie

ja nie zaprzecze ze Dell potrafi miec fajne obudowy i przemyslane rozwiazania. ale biora czasem gruba kase ze zwykle klamoty, ktore kazdy moze kupic w sklepie za spoooro mniejsze pieniadze. i nie ma srata tata jesli chodzi o selekcjonowanie. mamy fabryczke tutaj, znam pare osob ktore tam pracuje i jesli chodzi o budzetowe maszyny to po tym co widzialem to dorabianie teorii do stanu faktycznego. nikt sie w pewne rzeczy nie bawi. po pierwsze placi sie za marke, a po drugie tam tez siedza ksiegowi. a jak sa ksiegowi to sie zamawia duzo i tanio. i nikt sie nie bawi w projektowanie. zamawiaja plyte ktora ma miec okreslone elementy na sobie i nikt sie nad tym nie rozczula.
    co innego ze nasz rynek przywykl do samodzielnej dlubaniny, ale to pewnie nalecialosci z dawnych lat, kiedy wszystko samemu trzeba bylo robic w roznych dziedzinach. na zachodzie zeby wcisnac przycisk Start na maszynie trzeba miec rok szkolenia i papier, wiec jakby przyszlo otworzyc kompa to wiekszosc sie boi.
    co innego gwarancja - dell sprawdza sie pod tym wzgledem. jak potrzebna jest pewnosc ze ktos przyleci nastepnego dnia i cos wymieni to nie jest zla opcja. choc warto czasem policzyc co wychodzi taniej w razie czego.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    zamawiaja plyte ktora ma miec okreslone elementy na sobie i nikt sie nad tym nie rozczula.
    I o tym właśnie pisałem.

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    To chyba Pan nie widział.
    Drogi Panie, taki komp stoi przy mojej nodze.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

I o tym właśnie pisałem.

Drogi Panie, taki komp stoi przy mojej nodze.
    Tak jak napisałem wcześniej, coś wyciąga to powietrze z radiatora.

http://www.youtube.com/watch?v=5DBqNHormTs

Domyślnie

Tak jak napisałem wcześniej, coś wyciąga to powietrze z radiatora.
    Przecież już ustaliliśmy, że nie widział Pan takiego komputera na oczy. W przeciwieństwie do Pana nie muszę się posiłkować internetem, żeby stwierdzić że w moim komputerze nie ma żadnego wiatraka w okolicach CPU. Jest jeden w zasilaczu i to wszystko. I daj Boże żeby te wszystkie Scythe, Zalmany i inne wynalazki były tak ciche. Siedzę w tej chwili, nocą, jestem sam i poza trzaskaniem drewna w kominku ledwo słyszę lekki szumek. Żeby nie było, jest możliwość żeby składak był cichszy. Nawet takie w firmie robimy do użycia w studiach nagraniowych. Tyle że one są chłodzone glikolem a nie powietrzem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

oczywiście, radiatory chłodzone są siłą woli
    Dla chcących obejrzeć resztę galerii, której próbkę pokazał przedmówca zapraszam tutaj - http://www.engadget.com/photos/apple...ds-on/#1438389 - można z łatwością policzyć ilość wiatraków i ich zastosowanie...
    I dajcie sobie na wstrzymanie - dyskusja z P.Tomaszem nie ma najmniejszego sensu, zapewniam ...
    Pogadajmy sobie lepiej o tandetnych low-endach o które pytał autor
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Przecież już ustaliliśmy, że nie widział Pan takiego komputera na oczy. W przeciwieństwie do Pana nie muszę się posiłkować internetem, żeby stwierdzić że w moim komputerze nie ma żadnego wiatraka w okolicach CPU. Jest jeden w zasilaczu i to wszystko. I daj Boże żeby te wszystkie Scythe, Zalmany i inne wynalazki były tak ciche. Siedzę w tej chwili, nocą, jestem sam i poza trzaskaniem drewna w kominku ledwo słyszę lekki szumek. Żeby nie było, jest możliwość żeby składak był cichszy. Nawet takie w firmie robimy do użycia w studiach nagraniowych. Tyle że one są chłodzone glikolem a nie powietrzem.
    Co za różnica czy wiatraki są przy CPU czy na ściankach obudowy? Ja mogę w ogóle wyłączyć wiatrak od radiatora CPU i bez problemu działa pasywnie, a komputer i tak chłodzi duży wiatrak od zasilacza. Zresztą już pomijając to wszystko, komputer mam w innym pomieszczeniu niż monitor z klawiaturą więc wiatrak mógłby sobie nawet wyć i różnicy by mi to nie robiło lol
    Odbiegliśmy jednak od tematu, oczywiście różne wynalazki Appla są przyjemne w użytkowaniu i ładne ale generalnie chodzi o wybór miedzy składakami PC i markowymi składakami PC. Jednym odpowiada gotowy produkt, inni wolą dobrać specyfikację wg. własnych potrzeb.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    I dajcie sobie na wstrzymanie - dyskusja z P.Tomaszem nie ma najmniejszego sensu, zapewniam ...
    No tak.., aczkolwiek oczywiście szanuję za wiedzę w tematach monitorowych.
    Ostatnio edytowane przez raider ; 26-01-2011 o 03:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    oczywiście, radiatory chłodzone są siłą woli
    A o konwekcji i promieniowaniu słyszeliśmy? Zresztą słowo radiator samo z siebie coś oznacza.

Co za różnica czy wiatraki są przy CPU czy na ściankach obudowy?
    Na ściankach też nie ma. :P
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 26-01-2011 o 03:05

Domyślnie

A o konwekcji i promieniowaniu słyszeliśmy? Zresztą słowo radiator samo z siebie coś oznacza.

Na ściankach też nie ma. :P
    Proszę nie robić ze mnie barana hehe - wyraźnie widać tu że na przedniej ściance jest wentylator, nie mówiąc o tym na tylnej: http://www.engadget.com/photos/apple...ds-on/#1430895

Poza tym konwekcja? O konwekcji można mówić np. w przypadku zamontowanego u mnie Scythe - listki radiatora pionowo, a nad samym radiatorem dziurkowany otwór (plus spory wiatrak gdyby ktoś chciał wzmocnić przepływ). W tym Apple radiatory ewidentnie przystosowane do dwóch pionowych wentylatorów - listki poziomo, prawdopodobnie przedni wentylator wpycha chłodne powietrze, tylny wypycha ciepłe.

EOT

Domyślnie

Proszę nie robić ze mnie barana hehe - wyraźnie widać tu że na przedniej ściance jest wentylator
    No tam jest, ale u mnie brak. A to całkiem seryjny model, więc widać może się obywać bez.

Poza tym konwekcja? O konwekcji można mówić np. w przypadku zamontowanego u mnie Scythe - listki radiatora pionowo
    Konwekcja zachodzi zawsze kiedy jest coś cieplejsze od otoczenia. Ciepłe powietrze jest lżejsze i zawsze popłynie do góry. Poziome blaszki nie są w tym żadną przeszkodą.

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów