Oczywiście nie. Znam zalety dellowskiej gwarancji NBD i wyraźnie napisałem o jej przewadze w poprzednim wątku. Ale nie można na przeciwnej szali stawiać opinii, jakoby składaki były psującymi się szrotami, gdyż w znacznej mierze własnoręcznie dobrane elementy będą wyższej jakości niż podzespoły, z których zbudowany jest dell,hp czy inny firmowy komputer. Mnie w ciągu kilkunastoletniej przygody w składnie komputerów sobie i całemu gronu znajomych popsuł się raz cd-rom, raz karta grafiki - i żeby była jasność piszę o rzeczach do 3 lat będących na gwarancji. Każdy pewnie ma jednak swoje statystyki przemawiające za konkretnym wyborem - lepsza jakość, cena, wydajność, konfiguracja czy lepsza gwarancja. Moje doświadczenia mówią mi wyraźnie, że zdecydowanie warto składać sprzęt samemu. Choć nie ukrywam, iż w przypadku np osób nie mogących sobie pozwolić na jakiekolwiek , choćby jednodniowe przestoje w pracy sprzętu sięgną chętniej po sprzęt z gwarancją NBD. Sam przed jakimś czasem, stojąc przed wyborem 2 laptopów wybrałem Della ze względu na 3YNBD. Ale to był laptop i konkurencja, poza brakiem wspomnianej gwarancji, niczym dodatkowym się nie wyróżniała...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami