Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
    Oszczędny w słowach Awatar Garos
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie Nissin czy Sunpak

Witam.Nadszedł czas na kupno lampy do mojego Nikosia D5000 i zastanawiam się nad lampą Nissin Di 622 lub Sunpak PZ42X. Pytanko do użytkowników w/w lamp, jak się sprawują w pracy ? Dzięki,pozdrawiam.
    Nikon D300 + kilka weków
    www.fotokadry.wordpress.com

Domyślnie

miałem sunpaka w sony jeszcze dawno temu , bardzo fajna lampa jak dla mnie nissina nie miałem , ale sunpaka polecam
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Nie wiem jak Sunpak, ale w przypadku Nissina zastanów się nad Di622 Mark II, ze względu na zmiany i poprawki warto moim zdaniem dopłacić te 70zł-80zł w stosunku do ceny wersji I.
    D600, T24-70/2.8 VC, N80-200/2.8, SB700

Domyślnie

Mam tą lampę Di622 razem z D3000. Wykonanie i zachowanie zadawalające jak dla mnie. Główny minus - niedoświetla lekko po skierowaniu błysku wprost na obiekt (wystarcza korekta ok +0,7 aby się tym nie martwić). Za tą cenę warto.
    Ostatnio edytowane przez rafrabi ; 25-01-2011 o 21:56

Oszczędny w słowach Awatar Garos
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

Też myślałem nad Nissinem 622 II ale czy faktycznie warto dokładać około 100 zł do nowszej wersji.Niedoświetlanie Nissina 622 pierwszej generacji można poprawić korektą a czy dwójka ma aż tak więcej zalet od jedynki ?
    Nikon D300 + kilka weków
    www.fotokadry.wordpress.com

Domyślnie

Nissin Di622 od pierwszej wesji różni się:
    - posiada system CLS
    - gniazdo synchronizacji lampy
    - możliwość ustawienia stałej kompensacji błysku
    - troszkę inny wygląd (według mnie ładniejszy)
    - teraz wspomaganie AF działa tak jak powinno

Według mnie warto dopłacić, choć z tego względu że posiadasz D5000 to nie skorzystasz z CLS'a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wicked131 Zobacz posta
    Według mnie warto dopłacić, choć z tego względu że posiadasz D5000 to nie skorzystasz z CLS'a
    Kiedyś puszkę autor wątku zmieni i będzie mógł korzystać z AWL/CLS Zakup wersji II będzie bardziej przyszłościowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Kiedyś puszkę autor wątku zmieni i będzie mógł korzystać z AWL/CLS Zakup wersji II będzie bardziej przyszłościowy.
    Co racja to racja
    D7000 | MB-D11 | N35 1.8g | N50 1.8g | Helios 44-M4 | SB-700 | Amazon Basics BackPack | Bc-700 | Eneloop | Manfrotto Compact

Domyślnie

Też posiadam wersję pierwszą nissina i jestem zadowolony, ale teraz na pewno brałbym wersję II

Question

Cytat Zamieszczone przez rafrabi Zobacz posta
    Mam tą lampę Di622 razem z D3000. Wykonanie i zachowanie zadawalające jak dla mnie. Główny minus - niedoświetla lekko po skierowaniu błysku wprost na obiekt (wystarcza korekta ok +0,7 aby się tym nie martwić). Za tą cenę warto.
    Zadowala tylko nie doświetla.. coś jak kawior ze śledzia .. (wolę z jesiotra..)
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów