Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Pan Kadeja z Czapskich w Krakowie powiedzał, że do zasilania tego światłomirza potrzebne są trzy bateryjki typu LR9.
    Takie płaskie.

Należy wnętrze "magazynku" na baterie owinąć papierem (taką tulejką) i włożyć trzy baterie minusem do góry (w kierunku zamknięcia).
    Jeśli by nie dociskało - należy użyć jednogroszówki

Działa.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Zapytaj na forum Korexu - tam ludziska na pewno maja taki sprzet i pomoga.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Pytanie numer 2:
    Czy ktoś wie jaka (jakie) baterie nadadzą się do światłomierza w kominku TTL?

W instrukcji piszą, że ma mieć wymiary: 16,2x28mm i napięcie 5V
    Jednak takiej baterii się znaleźć nie da - być może można jakoś to zastąpić?
    Z tymi bateriami to jest kaplica. I nie chodzi oto że niema 5voltowych baterii. Tylko oto że dziś nie produkuje się baterii rtęciowych. Różnica miedzy dzisiejszymi bateriami a tamtymi to sposób wyczerpywania się. Dzisiejsze baterie wraz z wyczerpywaniem się tracą też napięcie. Czego nie było w rtęciowych, tam po prostu było napięcie albo nie : P. Wyjście to zbudować układzik ze stabilizatorem, zasilany innymi bateriami.

Domyślnie

Odkopię trupka trochę,
    Nie o baterie mi chodzi ale o jakieś fotografie wykonane tym aparatem, ma ktoś zapodać? Najlepiej b/w, bo sam chcę się nawrócić
    Są jakieś na pbase, ale raczej przypadkowe pstryki i niewiele ich, a chciałbym zerknąć najbardziej na studyjne jakieś.

pzdr
    mati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matyjasz Zobacz posta
    Odkopię trupka trochę,
    Nie o baterie mi chodzi ale o jakieś fotografie wykonane tym aparatem, ma ktoś zapodać? Najlepiej b/w, bo sam chcę się nawrócić
    Są jakieś na pbase, ale raczej przypadkowe pstryki i niewiele ich, a chciałbym zerknąć najbardziej na studyjne jakieś.

pzdr
    mati
    http://www.flickriver.com/photos/tag...8/interesting/
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

O! Bardzo fajne, dzięki, jednak gdyby ktoś miał jeszcze, proszę podłączać.
    Dziękuję bartos

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów