w 58 wszystko możesz robić jednym palcem - bez skojarzeń![]()
Szukaj
w 58 wszystko możesz robić jednym palcem - bez skojarzeń![]()
Pomijając kwestię przyzwyczajenia to dziwię się jednak producentowi, że jakoś nie poprawił tego problemu "dwóch palców" w nowszym modelu. Faktem jest, że lampa tez niemało kosztuje to Metz się bardziej mógł postarać...
wykorzystam temat - czy Metz 50 AF-1 ma oprócz CLS fotocele?
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 13-01-2011 o 13:23
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Dziś wszedłem w posiadanie tej lampy. Pierwsza uwaga, to słaba widzialność czujnika IR przy CLS (przy zakrytym kartonikiem palniku aparatu, SB700 wyłapuje bez problemu, METZ milczy).
D90 | T17-50 2.8 | N 50 1.8 | N 70-300 VR | SB-700 | Metz 50 AF-1 | Metz 48 Af-1 | M Maxxum 4000 | radyjka
Katalog Metza str. 41 (do pobrania ze strony producenta):
Servo Mode: without pre flash suppression/with pre flash suppression/learning function - przy M50AF1 i M58AF2 jest zaznaczone: */*/0
EDIT: Instrukcja oczywiście mówi o zwykłej fotoceli, co potwierdzają użyszkodnicy. Ot taki niemiecki błąd![]()
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 13-01-2011 o 22:44
A to jaja... ja porównywałem co prawda starszych braci, bo 48ke z 600tką, ale tam przewaga była na rzecz Metza..
Moje pytanie - czy dobrze działającą 48ke jest sens wymieniać na nowszy model ?? czy nowe ficzery dają coś, bez czego nie da się żyć ?? Dodam, że stopkę akurat wolę plastikową (bo już raz mi uratowała lampę), bez fotoceli spokojnie mogę żyć, bo mam radio, Czy realny przyrost mocy jest zauważalny (tak choćby 1 EV) ??
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
jak ma się ten rozkład np w porównaniu z SB600 lub SB700
D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;
Skontaktuj się z nami