Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Krążownik z V Dzielnicy w porannej mgle

Witam!
    Znów Was podręczę fotką z tego miejsca... Uwagi jak zwykle mile widziane!
    1. kolor

2. b&w
    Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...

Domyślnie

Przeszkadza mi tablica informacyjna jako element dominujacy, zwłaszcza w cz-b.
    Odwraca uwagę od ciekawej architektury lecz pokazanej ilustracyjnie, jak w folderze firmy.
    Sądzę, że ciekawszy kadr możnaby uzyskać bardzo szerokim kątem stając między krytykowaną przeze mnie tablicą a obiektem.

Domyślnie

Dzięki za radę, spróbuję ,ale już ta wystawiona fotka była robiona z 10mm... To chyba musiałby być fish, a potem prostowanie. Mnie ta tablica też zawsze wk...a jak fotografuję to miejsce.

Domyślnie

Tablica wszystko psuje, budynek idealnie nadaje się do zabawy z geometrią. Po usunięciu tej tablicy i gałęzi wchodzacych z lewej strony to byłoby bardzo ładne zdjęcie. Wersja czarno-biała, a w zasadzie szaro-szara wygląda lepiej.

Domyślnie

Fakt - tablica psuje efekt. Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na drogę. To, że jest taka połatana sprawia, że w różnych miejscach różnie odbija światło i wprowadza trochę bałagany do zdjęcia. Troszkę bym też poprostował bo z prawej strony budynek leci do środka.
    Do mnie bardziej przemawia kolor.

Domyślnie

Wersję czarno-białą osobiście bym jeszcze trochę agresywniej obrobił, ta mdła szarość nie bardzo mi leży.
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pindziol Zobacz posta
    Wersję czarno-białą osobiście bym jeszcze trochę agresywniej obrobił, ta mdła szarość nie bardzo mi leży.
    Z tym muszę zawalczyć, ale troche bardziej finezyjnie niż już próbowałem, bo np. podkręcenie kontrastu dawało czarną plamę na dole....

Uprawnienia umieszczania postów