Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Czy ja mam sim-locka?

Coś ostatnio na cafe sporo tematów telefonowych...

Mam drobny problem... W związku z otwarciem firmy w UK, muszę się wybrać tam na dokończenie formalności. Te sprawy zajmą mi tam jedną dobę, ale skoro się wybiorę, to pewnie zostanę jakieś 3 tygodnie albo i więcej na robieniu zdjęć, spacerach itd...

No i zaczynają się schody... Będzie mi potrzebny telefon z dostępem do internetu. Obecnie mam iphona 3G w Orange i często go sobie podłączam do komputera. Domyślam się na 99%, że ma sim-locka z Orange, więc nie będzie działał z Erą czy Plusem. Jak jednak będzie z siecią Orange UK? Podobno to ta sama firma, więc nie wiem... No i słyszałem, że podobno niektórzy operatorzy blokują tethering, czyli możliwość podłączenia telefonu do komputera.

Idealnie by było pójść do salonu Orange w UK, kupić sobie SIM i cieszyć się internetem w telefonie (i komputerze). Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Domyślnie

Sprawdzałem kiedyś odwrotną sytuacje i telefon z lockiem z oranżady UK nie działał z kartą Polskiego operatora.

Domyślnie

Zdjęcie simlocka w salonie orange z iphona 3G kosztuje 50 zeta netto i może potrwać od 1-3 dni (tyle mają czasu). Sprawdzone jakieś 3 dni temu.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Orange UK a Orange PL to dwie rozne sieci i procz nazwy.. i pewnie jakis glebszych powiazac nie maja, dla zwyklego usera, nic wspolnego
    jednymi slowy, bedziesz potrzebowal innego telefonu
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Dzięki za szybkie odpowiedzi. Respect

Jeśli faktycznie zdjęcie blokady legalnie to 50zł, to ja się nie zastanawiam...

Domyślnie

50 zeta netto, czyli chyba 61 brutto. Legalnie, musisz iść do salonu własnego Oange, nie franszyzowego - sprawdź, który to. Wziąć ze sobą fakturę zakupu telefonu oraz dokument na którym jest jego numer IMEI (oni nie mają tej informacji w systemie). Jeśli naprawiałeś iphona to masz inny aparat z innym IMEI. Bez tych papierów nie załatwisz. Cała rzecz odbywa się przez iTunsy, od nich dostajesz informację, że już możesz go odblokować i instrukcję emailem.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

A nie taniej będzie zakupić w UK tani telefon i osobno modem pre-paid HSDPA? Po powrocie idziesz z tym do komisu i część kosztów się zwróci.
    Pozdrawiam, Kamil
    Analogowo i manualnie: 12XP i ChCE3 :: S18/3,5 :: CZ35/2,4 :: H58/2,0 :: V70-210/4,5-5-6 :: P135/2,8 :: DC25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaeF Zobacz posta
    A nie taniej będzie zakupić w UK tani telefon i osobno modem pre-paid HSDPA? Po powrocie idziesz z tym do komisu i część kosztów się zwróci.

chyba najtaniej bedzie, da sie nawet telefon za funta dostac

a internet prepaid to polecam w sieci three (jesli potrzebujesz)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    No i słyszałem, że podobno niektórzy operatorzy blokują tethering, czyli możliwość podłączenia telefonu do komputera.
    To to można zablokować na poziomie oprogramowania telefonów sprzedawanych w danej sieci, ale nie sądzę, aby istniał sposób na odróżnienie ruchu generowanego przez typowy smartfon od tego generowanego przez komputer podłączony przez smartfon.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Orange UK a Orange PL to dwie rozne sieci i procz nazwy.. i pewnie jakis glebszych powiazac nie maja
    Mają, mają. Ten sam właściciel
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów