Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: coolpix 5700

Domyślnie coolpix 5700

Hej
    Nabyłam coolpix e5700 i tutaj zaczyna się moje pytanie. Na internecie są boskie zdjęcia i każdy go sobie chwali. Niestety moje wychodzą rozmazane i gorzej niż z telefonu komórkowego. Macie jakieś rady, żeby zdjęcia tak nie wychodziły?

Jedno, na którym jest ogromny szum.
    Ostatnio edytowane przez CAROLAJN ; 11-01-2011 o 21:44

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Wrzuć jakieś zdjęcie. Prawdopodobnie tryb ostrzenia masz ustawiony na M, poszukaj na korpusie ( nie pamiętam już gdzie, ale pewnie gdzieś koło obiektywu ) przełącznika M/AM i przestaw na AM.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Wrzuć jakieś zdjęcie. Prawdopodobnie tryb ostrzenia masz ustawiony na M, poszukaj na korpusie ( nie pamiętam już gdzie, ale pewnie gdzieś koło obiektywu ) przełącznika M/AM i przestaw na AM.
    Masz racje, ustawione jest M, ale klikam, czytam instrukcje i nigdzie nie ma mowy o AM ;c

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Już nie pamiętam, ale jeśli nie ma na korpusie, to jest w menu. Ustaw na AM i wyłącz śledzenie ostrości (jeśli jest włączone).
    czyli AF-S, nie AF-C

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Sorki AF/MF, ustaw na AF - automat ustawi ostrość

Domyślnie

wiesz co ja sie w ogóle na aparatach nie znam, ale oko do fotografii mam, tak bym prosiła lekko po polsku nie po fotograficznemu

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Przepraszam, ale wprowadziłem Cię w błąd. Tryb ustawienia ostrości ustawia się suwakiem na korpusie ( lub opcja zagrzebaną w menu) oznaczenia to: AF - automatyczne ustawienie ostrości, lub MF - ostrość ustawiasz manualnie tym dynksem na obudowie (pod kciukiem). jest jeszcze cos takiego jak AF-C i AF-S, pierwsze pozwala śledzić obiekt ( aparat ustawia ostrość na poruszający się obiekt, to sobie odpuść, bo 5700 jest tochę powolny ustaw AF-S - wtedy aparat ustawi ostrość i zablokuje ją na wybranym poziomie).

Domyślnie

Jeżeli chodzi o to AM to znalazłam tylko P.S.A.M. A nie łączne AM, teraz poustawiam tak jak napisano.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CAROLAJN Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o to AM to znalazłam tylko P.S.A.M. A nie łączne AM, teraz poustawiam tak jak napisano.
    P.S.A.M to tryby ekspozycji, bardzo ważne, ale nie o to w tej chwili chodzi.

Domyślnie

Toja już nie mam pojęcia. Może lepiej będzie jeśli masz czas ten problem rozwiązać przez gg ? podaje swoje:3609592

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów