Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Domyślnie

Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym, z tego co pamiętam wtedy można bez problemu usunąć hasło...

edit:
    Jednak może być problem, bo to konto administratora, a nie zwykłego usera.
    Ostatnio edytowane przez [Mariusz] ; 10-01-2011 o 21:06 Powód: bo tak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    legalny oficjalny program do łamania haseł?
    nie uważasz, że byłoby to nieco....
    hmm...
    nie wiem jak nazwać....
    powiedzmy...
    niekonsekwentne...?
    No nie wiem, miałem na myśli jakiś darmowy soft do wyciągania hasła z Win.
    Uwaga! Nieoczekiwany zwrot w akcji, dostałem przed chwilą maila od znajomego Pana od spraw telekomunikacyjnych z mojej roboty. Przeczytajcie proszę i potwierdźcie, że to się trzyma kupy. Bajer cały polega na tym, że nie chcę instalować wszystkiego od początku, więc moze to brzmi rozsądnie, co?
    "...moja rada jest następująca: należy zrobić z płyty windowsa nową instalkę jako naprawę bez formatowania. Wtedy zostaną skasowane dane admina oraz klucz windowsa i sterowniki, które należy zainstalować. Dane oraz programy pozostaną...". Wiem, jak nie spróbuję, to nie przekonam się, ale strach jest.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iMariush Zobacz posta
    Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym, z tego co pamiętam wtedy można bez problemu usunąć hasło...
    Próbowałem, w czasie restartu wciskałem F8, ale pojawiło mi się tylko "nibydosowe" okienko wyboru dysku na start, więc dałem c:/... i win wystartował w normalnym trybie. Jak przechodzi się więc do tego trybu i gdzie to się potem kasuje (czytałem na forach, że pod awaryjnym jak gdzieś jest coś założone, to nawet w tym trybie nie usunę (nie pytajcie o co chodzi, bo już nie pamiętam)?

Domyślnie

no z tym że awaryjnego się nie da włączyć to dziwne...
    a jak "wymusisz" awaryjny ? mi się zawszę włącza sam jak dam reset z obudowy w trakcie tego jak idzie ten zielony paseczek pod logiem XP. Tylko nie wiem na ile bezpieczna jest taka próba żeby coś się nie posypało
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

lepiej sobie przypomnij co odpowiedziałeś żonie jak ostatnio spytała czy ładnie wygląda
    nie jestem na 100% pewien, ale rozwiązanie z naprawą systemu może uniemożliwić późniejszy dostęp do plików byłego admina, także zacznij od backupu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Żona namieszała mi na domowym komputerze nieświadomie, skutkiem czego Windows (XP Pro SP3) startuje na profilu gość. Problem w tym, że nie mogę zainstalować ani odinstalować żadnego programu, gdyż otrzymuję monity o uprawnienia administratora. Przy instalowaniu Win określiłem, że domyślny jest profil admina, ale to zostało nieświadomie zmienione, nawet nie wiem jak. Kiedy próbuję wylogować się z Gościa i zalogować na admina, otrzymuję okno monitu o hasło, niestety- wszystkie zawodzą.

(zdjęcie zrobione komórką)
    Wyczytałem w internecie, że jedyną najprostszą drogą jest ponowna reinstalacja windows, ale zaprawdę wolałbym tego uniknąć, bo ponowna reinstalacja wszystkiego co mam zajmie mi dużo czasu, a na to pozwolić sobie nie mogę. Istnieją tez sposoby z jakąś dyskietką startową plus jakieś hakerskie metody na wyczyszczenie hasła, których nie znam i wolałbym sam ich nie wypróbowywać. Bardzo proszę o wsparcie.
    nie wiem na ile Ci to pomoze ale.
    Swojego czasu ( gdzies mam taka cd z tym ) zassalem z netu obraz narzedzia do resetowania ( usuwania ) hasla administratora w Windows XP/Vista i nie wiem czy tez nie dziala z Win7.

Wiem ze dziala bo resetowalem pare razy hasla znajomym co namieszali.

Jak chcesz to poszukam tego i gdzies wystawie.
    EDIT: To jest male narzedzie - zajmuje jakies niecale 2 mb - mam to w wersji na cd ale wiem ze jest tez wersja na fdd.
    Tu z rozpedu zle podalem informacje.
    Mialem jedna wersje ktora zajmowala 2MB. W tej chwili mam wersje zajmujaca jakies 360MB.

Daj znac czy chcialbys tego sprobowac.

Pozdrawiam
    Michal
    Ostatnio edytowane przez chomiczkus ; 10-01-2011 o 21:45
    Nikon D600 & D300 | N10.5/2.8 | N50/1.8 | N18-135/3.5-5.6 | S24-70/2.8 | S70-200/2.8 | SB900 | i trochę innych klamotów

Domyślnie

W tym białym polu mryga kursor i da się coś wpisać czy jak piszesz o nic się nie pojawia ?
    Jak nie da się pisać to spróbuj 2x ctrl+alt+del i w polu użytkownik wpisać administrator (hasło puste)

Możesz jeszcze użyć innego menedżera do obsługi uzytkowników, bo w panelu sterowania nie zawsze wszystko widać.
    start/uruchom/control userpasswords2

wyświetli Ci się lista użytkowników i może jest jeszcze jakiś bez hasła z administracyjnymi uprawnieniami

Na przyszłość radzę nie pracować na administratorze
    D814 | 12-300/1.4-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dandan Zobacz posta
    W tym białym polu mryga kursor i da się coś wpisać czy jak piszesz o nic się nie pojawia ?
    Jak nie da się pisać to spróbuj 2x ctrl+alt+del i w polu użytkownik wpisać administrator (hasło puste)
    Próbowałem pisać, wpisuję co chcę, ale żadne hasło nie pasuje, o ile kiedykolwiek ustanowiłem hasło na adminie, a raczej tego nie robiłem

Możesz jeszcze użyć innego menedżera do obsługi uzytkowników, bo w panelu sterowania nie zawsze wszystko widać. start/uruchom/control userpasswords2
    Zrobiłem jak piszesz, wyświetliło mi się

Innych kont nie ma do wyboru

wyświetli Ci się lista użytkowników i może jest jeszcze jakiś bez hasła z administracyjnymi uprawnieniami Na przyszłość radzę nie pracować na administratorze
    j.w., a w panelu sterowania tylko to mam

Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Żona, zamiast zawołać mnie już przy pierwszym sygnale, że coś jest nie tak, poklikała i wyszło to co wyszło.
    A może opcja z naprawą windows nie jest głupia? Na wszelki wypadek skopiuję zawartość Moich dokumentów na partycję niesystemową.
    Dlaczego w przyszłości mam niepracować na administratorze? Czy wówczas będę mógł cokolwiek zainstalować?

Domyślnie

Jeżeli czujesz się na siłach proponuje wykonać prosty ruch:
    http://mhaker.pl/pages-view-126.html

Podmiana jednego pliku pozwoli na dostęp do konsoli z prawami administratora, a tam można zmienić hasło dowolnego użytkownika. Trzeba by mieć pod ręką tylko jakiś LiveCD. Mniej zachodu niż z reinstalacją systemu zapewne.
    Aparaty, szkła i ja

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czasem jak czytam niektóre wątki to ... mam dość.

Rozwiązanie zostało podane, w dodatku najprostsze, więc o co właściwie chodzi, o to żeby sobie popierniczyć na n stronach, żeby Milecki miał za co płacić?
    Medice, cura te ipsum.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów