Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym, z tego co pamiętam wtedy można bez problemu usunąć hasło...
edit:
Jednak może być problem, bo to konto administratora, a nie zwykłego usera.
Szukaj
Spróbuj odpalić komputer w trybie awaryjnym, z tego co pamiętam wtedy można bez problemu usunąć hasło...
edit:
Jednak może być problem, bo to konto administratora, a nie zwykłego usera.
Ostatnio edytowane przez [Mariusz] ; 10-01-2011 o 21:06 Powód: bo tak
No nie wiem, miałem na myśli jakiś darmowy soft do wyciągania hasła z Win.
Uwaga! Nieoczekiwany zwrot w akcji, dostałem przed chwilą maila od znajomego Pana od spraw telekomunikacyjnych z mojej roboty. Przeczytajcie proszę i potwierdźcie, że to się trzyma kupy. Bajer cały polega na tym, że nie chcę instalować wszystkiego od początku, więc moze to brzmi rozsądnie, co?
"...moja rada jest następująca: należy zrobić z płyty windowsa nową instalkę jako naprawę bez formatowania. Wtedy zostaną skasowane dane admina oraz klucz windowsa i sterowniki, które należy zainstalować. Dane oraz programy pozostaną...". Wiem, jak nie spróbuję, to nie przekonam się, ale strach jest.![]()
D700, N24D, N35D, N85D, S150
Próbowałem, w czasie restartu wciskałem F8, ale pojawiło mi się tylko "nibydosowe" okienko wyboru dysku na start, więc dałem c:/... i win wystartował w normalnym trybie. Jak przechodzi się więc do tego trybu i gdzie to się potem kasuje (czytałem na forach, że pod awaryjnym jak gdzieś jest coś założone, to nawet w tym trybie nie usunę (nie pytajcie o co chodzi, bo już nie pamiętam)?![]()
no z tym że awaryjnego się nie da włączyć to dziwne...
a jak "wymusisz" awaryjny ? mi się zawszę włącza sam jak dam reset z obudowy w trakcie tego jak idzie ten zielony paseczek pod logiem XP. Tylko nie wiem na ile bezpieczna jest taka próba żeby coś się nie posypało![]()
D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5
lepiej sobie przypomnij co odpowiedziałeś żonie jak ostatnio spytała czy ładnie wygląda
nie jestem na 100% pewien, ale rozwiązanie z naprawą systemu może uniemożliwić późniejszy dostęp do plików byłego admina, także zacznij od backupu.
nie wiem na ile Ci to pomoze ale.
Swojego czasu ( gdzies mam taka cd z tym ) zassalem z netu obraz narzedzia do resetowania ( usuwania ) hasla administratora w Windows XP/Vista i nie wiem czy tez nie dziala z Win7.
Wiem ze dziala bo resetowalem pare razy hasla znajomym co namieszali.
Jak chcesz to poszukam tego i gdzies wystawie.
EDIT: To jest male narzedzie - zajmuje jakies niecale 2 mb - mam to w wersji na cd ale wiem ze jest tez wersja na fdd.
Tu z rozpedu zle podalem informacje.
Mialem jedna wersje ktora zajmowala 2MB. W tej chwili mam wersje zajmujaca jakies 360MB.
Daj znac czy chcialbys tego sprobowac.
Pozdrawiam
Michal
Ostatnio edytowane przez chomiczkus ; 10-01-2011 o 21:45
Nikon D600 & D300 | N10.5/2.8 | N50/1.8 | N18-135/3.5-5.6 | S24-70/2.8 | S70-200/2.8 | SB900 | i trochę innych klamotów
W tym białym polu mryga kursor i da się coś wpisać czy jak piszesz o nic się nie pojawia ?
Jak nie da się pisać to spróbuj 2x ctrl+alt+del i w polu użytkownik wpisać administrator (hasło puste)
Możesz jeszcze użyć innego menedżera do obsługi uzytkowników, bo w panelu sterowania nie zawsze wszystko widać.
start/uruchom/control userpasswords2
wyświetli Ci się lista użytkowników i może jest jeszcze jakiś bez hasła z administracyjnymi uprawnieniami
Na przyszłość radzę nie pracować na administratorze![]()
D814 | 12-300/1.4-4
Próbowałem pisać, wpisuję co chcę, ale żadne hasło nie pasuje, o ile kiedykolwiek ustanowiłem hasło na adminie, a raczej tego nie robiłem
Zrobiłem jak piszesz, wyświetliło mi się
Innych kont nie ma do wyboru
j.w., a w panelu sterowania tylko to mam
Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Żona, zamiast zawołać mnie już przy pierwszym sygnale, że coś jest nie tak, poklikała i wyszło to co wyszło.
A może opcja z naprawą windows nie jest głupia? Na wszelki wypadek skopiuję zawartość Moich dokumentów na partycję niesystemową.
Dlaczego w przyszłości mam niepracować na administratorze? Czy wówczas będę mógł cokolwiek zainstalować?
Jeżeli czujesz się na siłach proponuje wykonać prosty ruch:
http://mhaker.pl/pages-view-126.html
Podmiana jednego pliku pozwoli na dostęp do konsoli z prawami administratora, a tam można zmienić hasło dowolnego użytkownika. Trzeba by mieć pod ręką tylko jakiś LiveCD. Mniej zachodu niż z reinstalacją systemu zapewne.
Aparaty, szkła i ja
Czasem jak czytam niektóre wątki to ... mam dość.
Rozwiązanie zostało podane, w dodatku najprostsze, więc o co właściwie chodzi, o to żeby sobie popierniczyć na n stronach, żeby Milecki miał za co płacić?
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami