Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Thumbs down D300s - jako kamera na śluby i podobne

witam

zastanawiam sie czy d300s nadawalby sie jako dodatkowy sprzet do krecenia slubow - tzn jako kamera do ujec z plaskim DOFem

posiadam d300 i pobawilem sie 50f1.4 na LV - szczerze powiem ze myslalem ze bedzie mniej wygodnie ale po zakreceniu body na statyw naramienny jest dosyc wygodnie - obraz LV mozna powiekszyc wiec MF nie jest jakims wielkim problemem i widze szczegolnej potrzeby wydawania kasy na follow focus czy wizjer

co mnie meczy to jakosc "animacji" plikow z d300s - jesli ktos probowal wycisnac cos wiecej z tego body to prosilbym o surowe sample i garsc wnioskow...

myslalem nad 7d bo z tego body jest kupa video w necie - ale mam juz kilka szkiel nikkora wiec nie dosc ze odpaja koszty to pozostaje wygoda i doswiadczenie pracy z nikonem.

wiec jesli ktos moze podrzucic jakies info w temacie i linki do surowych plikow - bede niezmiernie dzwieczny...

pzdr

t
    Ostatnio edytowane przez pxl666 ; 08-01-2011 o 19:49

Domyślnie

to może jednak D7000 ? - "wyciskać" nie próbowałem - ale filmy potraktowałem jako ciekawostkę - ot... czasem w podróży coś śmiesznego da się ująć lepiej niż zdjęciem - ale, żeby to wykorzystać jakoś, szczególnie zarobkowo - to imho - nie bardzo... a skoro masz D300 - to rozumiem, że myślisz o wymianie ?
    FX + DX + dobre chęci...

Domyślnie

mz niestety filmy w nikonie to ciagle porazka troche... ja bym poczekal na jescze kolejna generacje.
    ... i tak was lubie ...

Domyślnie

jeśli koniecznie nikon do filmów to na twoim miejscu również bym poczekał...może niedługo pojawią się jakieś głosy o następcy D300s i/lub D700.
    Mam D300s i filmy z niego to raczej jako dodatek jak w telefonie aparat :P:P:P imo nic poważnego tym nie zrobisz...
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JrC Zobacz posta
    to może jednak D7000 ? - "wyciskać" nie próbowałem - ale filmy potraktowałem jako ciekawostkę - ot... czasem w podróży coś śmiesznego da się ująć lepiej niż zdjęciem - ale, żeby to wykorzystać jakoś, szczególnie zarobkowo - to imho - nie bardzo... a skoro masz D300 - to rozumiem, że myślisz o wymianie ?
    niee - d300s jako drugie body...z przeznaczeniem do foto i krecenia sekwencji z plaskim dofem jako uzupelnienie materialu z kamery

d7000 nie zapewni takiej wygody pracy, jestem przekonany...

Cytat Zamieszczone przez Tworas Zobacz posta
    jeśli koniecznie nikon do filmów to na twoim miejscu również bym poczekał...może niedługo pojawią się jakieś głosy o następcy D300s i/lub D700.
    Mam D300s i filmy z niego to raczej jako dodatek jak w telefonie aparat :P:P:P imo nic poważnego tym nie zrobisz...
    a bylbys sklonny pokrecic krotkie sekwencje - typowo portretowe, roznymi szklami na pelnej dziurze, w roznych sytuacjach, z roznych odleglosci i w roznych warunkach?

zamierzam z trybu video korzystac w kosciele - portret z roznych odleglosci i katow, jakies plany ogolne, i podczas pleneru - rowniez portrety , zabawy fishem, jakies najazdy moze, przefokusowania itd...

nie mam dostepu do surowych plikow i nie moge sprawdzic jak sie toto obrabia, po klipach z YT trudno rowniez stwierdzic jak wyglada animacja (ghosting, stutter, rolling itd) podczas pracy, najazdow, pano itd...
    Ostatnio edytowane przez JK ; 09-01-2011 o 19:09

Domyślnie

hmmm coś poszukam ->pw
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tworas Zobacz posta
    hmmm coś poszukam ->pw
    moze byc pw ale jak dasz cos publicznie to mysle ze bedzie lepiej dla wszystkich - dzieki za checi tak czy inaczej

Domyślnie

pomyślimy
    ale od razu mówię, że jeśli chodzi o moje filmowanie to jest kiepskie
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

A proszę bardzo -też czytałem wielokrotnie, że się nie da i tak dalej.............

http://www.youtube.com/watch?v=16FD4ijLgyQ&hd=1 <----ślubne
    <----spacerowe

Podstawowym problemem jest brak manuala podczas filmowania. O wiele lepiej i wygodniej będzie jak kupisz D7000.

Jak mam Ci podesłać surowe pliki ? Są dosyć duże.......... Daj znać.
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 09-01-2011 o 13:09
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    A proszę bardzo -też czytałem wielokrotnie, że się nie da i tak dalej.............

http://www.youtube.com/watch?v=16FD4ijLgyQ&hd=1 <----ślubne
    <----spacerowe

Podstawowym problemem jest brak manuala podczas filmowania. O wiele lepiej i wygodniej będzie jak kupisz D7000.

Jak mam Ci podesłać surowe pliki ? Są dosyć duże.......... Daj znać.
    mediafire.com ?

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów