Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: problem z cls.

Domyślnie problem z cls.

witam,
    mam taka zagwostke:

posiadam korpus d90 i dwie sb jedna 600 druga 800 oraz trigger radiowy pt-4 czy cos w tym guscie.
    nadajnik umieszam na apracie a odbiornik na sb-800 ustawiona na MASTER i sb-600 ustwaiona na remote.
    calosc oczywiscie nie dziala stad ten topic - wyzwala sie jedynie sb-800; sb-600 niezywa.

kanaly 1,2,3... i A, B, C sie zgadzaja itp.
    bylbym wdzieczny jakbym ktos mi pomogl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shpadel Zobacz posta
    witam,
    mam taka zagwostke:

posiadam korpus d90 i dwie sb jedna 600 druga 800 oraz trigger radiowy pt-4 czy cos w tym guscie.
    nadajnik umieszam na apracie a odbiornik na sb-800 ustawiona na MASTER i sb-600 ustwaiona na remote.
    calosc oczywiscie nie dziala stad ten topic - wyzwala sie jedynie sb-800; sb-600 niezywa.

Albo radio albo CLS.. i gorącą zachęcam do zaglądnięcia do instrukcji obsługi korpusu D90 i lamp SB..
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Radio pt4 "nie gada" z CLS-em, ustaw tryb M lampy w body aparatu
    O Albert44 mnie ubiegł

Domyślnie

nie sadze zebym znalazl to w instrukcji...

jezeli sb-800 jest sterownikiem lamp i moze je wyzwalac to dlaczego musi byc koniecznie na sankach w body ? a nie moze byc na kablu albo przez radio wyzwalan bezsensu

oczywiscie nie chce korzystac z ttl tylko M
    Ostatnio edytowane przez JK ; 07-01-2011 o 23:26

Domyślnie

nie sadze zebym znalazl to w instrukcji...
    No cóż... może jednak przekartkuj.. to nie męczy.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

jezeli sb-800 jest sterownikiem lamp i moze je wyzwalac to dlaczego musi byc koniecznie na sankach w body ? a nie moze byc na kablu albo przez radio wyzwalan bezsensu
    Najprawdopodobniej CLS wymaga komunikacji z aparatem nie tylko w postaci impulsu wyzwalającego. Najprawdopodobniej, bo nie znam się na tym za bardzo, ale moja pokrętna logika mi tak podpowiada. Mało prawdopodobne, żeby to była awaria, raczej "ten typ tak ma".
    "Firma Nikon ponosi odpowiedzialność za utratę życia, obrażenia cielesne lub uszkodzenia mechaniczne przedmiotów należących do Klienta (...)."

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

witam,
    mam taka zagwostke:

PT-4 ( jak cała reszta ) przenosi tylko jeden sygnał ( potrzebny do współpracy lampy i body w trybie M). CLS natomiast potrzebuje całej sekwencji błysków sterujących, potrzebnej do komunikacji ( ustawienia parametrów), zanim wyśle sygnał do wyzwolenia lampy. Taka konfiguracja nie ma prawa działać.

Domyślnie

nie działa bo do nikona pasują tylko lampy z minoltowskimi stopkami...
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Uprawnienia umieszczania postów