Witam
Możecie mi polecić jakiś dobry termometr do mierzenia temperatury ciała, rtęciowe są już w aptekach nie dostępne.
Chodzi o elektroniczny do uch, bardzo dokładny, nie taki za 40 zł, które są bardzo nie dokładne
Pozdrawiam
Szukaj
Witam
Możecie mi polecić jakiś dobry termometr do mierzenia temperatury ciała, rtęciowe są już w aptekach nie dostępne.
Chodzi o elektroniczny do uch, bardzo dokładny, nie taki za 40 zł, które są bardzo nie dokładne
Pozdrawiam
Z tego co widziałem na zajęciach czy praktykach (studiuję medycynę) najczęściej w szpitalach używają termometrów Braun IRT. Pomiar szybki, łatwy. Także przyjrzyj się im. Tylko do tego trzeba "kapturki" dokupywać. Są jeszcze dobre bezdotykowe termometry, ale to już droższa inwestycja.
Ostatnio edytowane przez fil_ftp ; 02-01-2011 o 14:14
Idź zdjęcia robić. Już.
Braun douszny - cena w zależności od "wysokości modelu" od 70 - 200 zł.
Kupiliśmy taki jak pojawiły się dzieci (Braun na alle za 80 zł około 6 lat temu) i do dziś jest ok.
Kapturki potrzebne są wtedy, gdy chcesz zachować sterylność - np w warunkach szpitalnych. Jeśli dla domowników, to kapturków raczej wymieniać nie trzeba - można je umyć i wyparzyć ew.
Ostatnio edytowane przez andrstac ; 02-01-2011 o 14:18
D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200
Mam "Braun ThermoScan 6012" - badziew totalny,
leży praktycznie nie używany za każdym razem inny wynik pokazuje (weryfikowane to było rtęciowym).
A może ja po prostu nie potrafię go użyć.
Widziałem to w użyciu w szpitalach itp..
i nadziwić się nie mogę jak oni mogą to używać.
IMO szkoda na to pieniędzy.
Używam od 2 lat Braun Termoscan chyba 6022 i problemu nie ma. Dokładny, łatwy w użyciu, bardzo szybki.
http://www.service.braun.com/line/PD/D6022/D6022_vb.jpg
Co jakiś czas wymienia się kapturki, ale są to groszowe sprawy.
opis w fazie przygotowań ...
Tu sprzeczał się nie będę, nie moja to działka, natomiast wiem, że jak się cytuje to się tekst w cudzysłowie zapisuje.
Czy kapturki są sterylne, wątpliwa sprawa, w sumie andrstac ma rację, można je myć, albo tak jak w polskich biednych szpitalach, przydzielać jeden kapturek na osobę i broń Boże go zniszczyć :P.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-01-2011 o 15:39 Powód: pis. (Polskich--->polskich)
Idź zdjęcia robić. Już.
Skontaktuj się z nami