Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25
    fotokret
    Gość

Domyślnie poszukiwania plecaka

witajcie!
    szukam jakiegos plecaka aby zmiescil sie d70, 18-70 , sb800 oraz 70-200 najlepiej na spodzie, a reszta pozostala wolna na jakies rzeczy osobiste potrzebne do wyjazdu.
    znacie cos z doswiadczenia ?
    dzieki z gory za propozycje

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wałbrzych/Chicago

Domyślnie

proponuje
    http://www.lowepro.com/Products/Slin...ot_200_AW.aspx
    albo mniejszego brata
    http://www.lowepro.com/Products/Slin...ot_100_AW.aspx
    mam 100 AW dosyc wygodny i poreczny, praktycznie nie trzeba sciagac z plecow zeby wyjac sprzecik

Domyślnie

Ja proponuje Orion Trekker'a 2.
    Jest w nim nawet sporo miejsca na sprzęt (dolna komora) i miejsce na butelkę z wodą i inne "akcesoria".

Seria SlingShot jest natomiast bardzo wygodna (nie musisz zdejmować plecaka, żeby wyciągnąć sprzęt) natomiast miejsca na dodatki typu woda itp. nie ma w nim za wiele.

Miałem SlingShot AW 100 jeszcze z kompaktem i był ok, ale z lustrem był stanowczo za mały (nie chciał się dopiąć, bo body wystawało).

Dlatego proponuje albo Oriona II albo SlingShot AW 200

Domyślnie

ja proponuję rovera - jest wiekszy od oriona - do oriona nie wrzucisz 70-200 na pionowo bo za dlugi (mi 80-200 nie wchodził) A z założonym body to on zajmie całą komorę dolną oriona. Trochę to upierdliwe bo trzeba wtedy przerzucać trochę rzeczy na górę i wtedy to już lepiej mieć minitrekkera. Do rovera przynajmniej to upakujesz plus resztę, ale i tak ci raczej nie wejdzie 70-200 z body (przynajmniej bez kombinacji).
    Pozdrawiam Piotr

Ania_B
    Gość

Domyślnie

ja też proponuję oriona, jest lekki ale wykonany z dobrej jakości materiałów i bardzo pojemny, jeśli chodzi o twoje akcesoria to powinien wystarczyć /może przejdz się do jakiegoś sklepu z nimi i wtedy będziesz mógł sobie sprawdzić czy wszystko się mieści/ jeśli jesteś z warszawy bądź okolic to możesz zajrzeć do stodoły np.
    widziałam rovera i dla mnie jest on za duży /niby nie powinno być to problemem bo im więcej miejsca tym lepiej ale wiadomo od razu więcej się napakuje i plecak zaczyna być ciężarem../ ale wiadomo każdy ma swoje preferencje

Domyślnie

witam w orionie ciezko bedziesz miał to wszystko zmiescic posiadam takowy i zabieram go tylko na krotkie wyprawy z kitowym szkłem sam własnie poszukuje plecaka w ktorym mogłbym upchac wszystkie klamoty znalazłem cos takiego ale nie wiem jak z jakosciom wykonania itd tegoz http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=623

Oszczędny w słowach Awatar Rimon
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

http://www.agito.pl/product/25763?cid=252

prawda, że jak niektórzy forumowicze okreslają "będziesz miał telewizor na plecach" ( prostokątny kształt plecaka) ale jest bardzo pojemny. Mieszczę spokojnie to co mam w stopce+ kable, ładowarkę itp. Jeśli w przyszłości bedziesz nosił w plecaku laptopa bierz poprawkę na to co pisze producent. W mój ledwo mieści się 15,4 cala. Wg mnie warto kupić plecak troche na wyrost bo to dość droga inwestycja i jak dokupisz jakieś szkło to będziesz przeklinał, że się nie mieści. Zainteresowanych informuję również, że plecaki foto nie wchodzą w limit bagażu podręcznego w samolocie. Do podręcznego kabinowego bagażu nie wlicza się sprzętu foto-video i laptopów.
    N D70S,N D 90 ,Nikkor 18-70+ Sigma 10-20+Nikkor AF-S 300 F4D IF-ED + SB 800+ Nikkor 70-300 VR + sigma 150-500 +TC x2+ Tamron SP AF90mm F/2.8 Macro, M 055XPROB z MIDI 488RC4

Domyślnie

hej, mam orion trekker 2 od jakiegos tygodnia i jestem zadowolony, jedyne czego mi brakuje to mocowanie do statywu ale mysle ze cos wymysle a w gorna komore zapakowalem sie ostatnio na 3dniowy wyjazd wiec zle nie jest tylko koniecznie przymierz przed zakupem. polecam sklep fotokonsorcjum na targowku tam gdzie jest carrefour, jak sie powie ze jest sie allegrowiczem to obnizaja cene o 20pln

Ania_B
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciekk Zobacz posta
    polecam sklep fotokonsorcjum na targowku tam gdzie jest carrefour, jak sie powie ze jest sie allegrowiczem to obnizaja cene o 20pln
    też mogę polecić to miejsce na przeglądanie plecaków, miła obsługa i mają zwykle wszystkie rodzaje lowepro/a przynajmniej większość/
    oczywiście stodołę w dalszym ciągu też polecam bo tam jest większy wybór, oprócz lowepro są inne marki więc możesz sobie pochodzić powkładać swój sprzęt i wziąść co najbardziej będzie tobie pasowało

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów