Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Na mokro

Domyślnie Na mokro

Glamour, nie glamour, nie mogłem się zdecydować

Domyślnie

MZ lepiej by wyszło gdyby modelka trzymała głowę prosto, a włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pchelek Zobacz posta
    włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo
    Efekt burzy mokrych włosów zamierzony, ale sądząc po opinii to włosy też pewnie przypadkowo zmoczone, przypadkowe światło i modelka też taka pierwsza lepsza z ulicy niczym nie wyróżniająca się - oczywiście przypadkowa :>
    Ostatnio edytowane przez lukiii ; 26-12-2010 o 14:20

Domyślnie

No bo przecież naszym życiem rządzi przypadek
    Mi się to podoba, nawet bardzo.
    D800 | D90 | S35/1.4 | N24-120/4 | T17-50/2.8 | S70-200/2.8 | N85/1.8 | SB-800 x 2|

Domyślnie

Podoba się i piękne oczy hmmm
    Mam smoka i nie zawaham się go użyć

Domyślnie

zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa
    Zbędny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa
    Otóż to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukiii Zobacz posta
    Efekt burzy mokrych włosów zamierzony, ale sądząc po opinii to włosy też pewnie przypadkowo zmoczone, przypadkowe światło i modelka też taka pierwsza lepsza z ulicy niczym nie wyróżniająca się - oczywiście przypadkowa :>
    Nawet gdyby wszystko było przypadkowe, to jest to zwyczajnie bez znaczenia - zdjęcie nie stanie sie lepsze tylko dlatego, że wyszło nie przez przypadek.
    W tym przypadku, moim zdaniem, włosy nie układają się "ciekawie" na twarzy - poza tym fajna fotka.

Domyślnie

A mi się wydawało, ze z modelki będzie na tym zdjęciu ciekło, a ona ma tylko ntyci tyci mokre włosy i tyle.
    Za mało wody!
    Makijaż idealny, usta nie rozmazane, włosy prawie suche. Nieee.... Więcej perwersji i wody do tego typu zdjęć :P

Domyślnie

A ja zwrócę uwagę na kadr, który wraz z fizjonomią modelki, wyjątkowo mi tutaj nie podpasował. Chodzi o kształt twarzy, wpasowany w górne 2/3 kadru, obcięty od góry, geometryczny... Ja tu widzę zamiast kobiety, jakąś taką geometryczna figurę, może maskę teatralną, pozbawiona górnej części. Być może to efekt kontrastu kolorów, a być może samej kompozycji. W każdym razie - kompletnie zaburza odbiór. I co z tego, że dobrze doświetlone, wyraźne, ostre, a modelka ładna. Raz widząc pewne formy, nie wyrzucę ich z umysłu. Poza tym zabrakło tu trochę... delikatności do w pełni romantycznego wizerunku, sugerowanego przez makijaż. Do namiętności z kolei zabrakło większego zdecydowania w stylizacji. Widać, że to nie praca amatora, zatem i ocena też na innym poziomie. I jeszcze jedna uwaga do kadru... Takie objęcie go kosmykami włosów z obu stron nie wygląda za dobrze. Chyba większe szaleństwo i skosu byłyby w tym wypadku bardziej korzystne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów