Glamour, nie glamour, nie mogłem się zdecydować
Szukaj
Glamour, nie glamour, nie mogłem się zdecydować
MZ lepiej by wyszło gdyby modelka trzymała głowę prosto, a włosy na twarzy też trochę chaotycznie rozłożone dla mnie zdjęcie wygląda przypadkowo
Ostatnio edytowane przez lukiii ; 26-12-2010 o 14:20
No bo przecież naszym życiem rządzi przypadek![]()
Mi się to podoba, nawet bardzo.
D800 | D90 | S35/1.4 | N24-120/4 | T17-50/2.8 | S70-200/2.8 | N85/1.8 | SB-800 x 2|
Podoba się i piękne oczy hmmm![]()
Mam smoka i nie zawaham się go użyć
zapomniałeś, że obróbka też przypadkowa![]()
Zbędny
A mi się wydawało, ze z modelki będzie na tym zdjęciu ciekło, a ona ma tylko ntyci tyci mokre włosy i tyle.
Za mało wody!
Makijaż idealny, usta nie rozmazane, włosy prawie suche. Nieee.... Więcej perwersji i wody do tego typu zdjęć :P
A ja zwrócę uwagę na kadr, który wraz z fizjonomią modelki, wyjątkowo mi tutaj nie podpasował. Chodzi o kształt twarzy, wpasowany w górne 2/3 kadru, obcięty od góry, geometryczny... Ja tu widzę zamiast kobiety, jakąś taką geometryczna figurę, może maskę teatralną, pozbawiona górnej części. Być może to efekt kontrastu kolorów, a być może samej kompozycji. W każdym razie - kompletnie zaburza odbiór. I co z tego, że dobrze doświetlone, wyraźne, ostre, a modelka ładna. Raz widząc pewne formy, nie wyrzucę ich z umysłu. Poza tym zabrakło tu trochę... delikatności do w pełni romantycznego wizerunku, sugerowanego przez makijaż. Do namiętności z kolei zabrakło większego zdecydowania w stylizacji. Widać, że to nie praca amatora, zatem i ocena też na innym poziomie. I jeszcze jedna uwaga do kadru... Takie objęcie go kosmykami włosów z obu stron nie wygląda za dobrze. Chyba większe szaleństwo i skosu byłyby w tym wypadku bardziej korzystne.
Skontaktuj się z nami