Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Krzysiek, teraz to mnie nastraszyles :P
    jak działa to może i będzie, bo z tego co czytam to raczej objawy występujace od początku - i nie jest to "pad" dysku i utrata danych tylko upierdliwe zwisy blokowanie problemy z rozruchem. Jest f.24 plik szybko sie instaluje - soft na stronie Seagate - podobno sporo poprawia. Moze i powinienem zaryzykować kolejną sztukę, bo szybkie bydle było i trochę mi szkoda, ale szczerze mówiąc zmęczył mnie, i nie mam już ciśnienia w dalsze eksperymenty.

Domyślnie

Jest nowszy soft? Nie wiem teraz, czy instalować. "Lepsze jest wrogiem dobrego"

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    ale to jest dysk talerzowy o 4GB dodatkowej pamięci SLC NAND używanej jako cache do odczytu dla najczęściej używanych danych... i nie sprawdza się chyba to gdzie strumień zapisywanych danych jest kierowany - na talerze czy flash... Czy mam rozumieć, że dyski SSD tez sprawiają problemy ?
    Strona producenta tego czegoś:

http://www.seagate.com/www/pl-pl/pro...ps/laptop-hdd/

I rozmawiajmy poważnie, zamiast gaworzyć jak dzieci.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

No tak hybryda.....fajnie to sie prezentuje.....hmmmm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Strona producenta tego czegoś:

http://www.seagate.com/www/pl-pl/pro...ps/laptop-hdd/

I rozmawiajmy poważnie, zamiast gaworzyć jak dzieci.
    czyli ?
    czy ja mam dziś dołek intelektualny ?, czy kolega taki zagadkowy ? No nie wiem do czego to się odnosi i na co wskazuje... niestety

Domyślnie

czyli ?
    czy ja mam dziś dołek intelektualny ?, czy kolega taki zagadkowy ? No nie wiem do czego to się odnosi i na co wskazuje... niestety
    Chodzi o to, ze jest to dysk hybrydowy, SSD i talerz w jednym

Domyślnie

No jest. A ktos myslal inaczej?

Domyślnie

JA muszę powiedzieć że problemów jako takich z dyskiem nie mam. Funkcjonuje to to jako dysk systemowy w PeCecie. Tyle że nie zauważyłem kompletnie tych jego osiągów w normalnym użytkowaniu. I tu jest moje rozczarowanie tym sprzętem. Spodziewałem się prawie fajerwerków niestety żadnych takich cudów nie odnotowałem. Na + w porównaniu do poprzedniego, tradycyjnego dysku jest to jest ciszej

Domyślnie

Przyznam się, że po przeczytaniu wątku krzysztofa jot również kupiłem ten dysk.
    Dopiero dzisiaj na nim zainstalowałem system i oprogramowanie (czekałem, aż gwiazdor przyniesie ).

Przyspieszenie w działaniu czuć. Chociażby pierwsze uruchomienie aplikacji np. NetBeans zajmuje mu powyżej 50s, a następne już koło 5s. W przypadku NX2 stosunek wynosi 10:3. 'Badania' proszę traktować jako przybliżone .
    Faktem jest, że poprzedni dysk Seagate 120GB 5400obr/min pracował ciszej. Mam nadzieję, że więcej wad nie znajdę.
    Dzięki za ostrzeżenie w tym wątku, o ewentualnych zwisach, itp napiszę tutaj.

Domyślnie

jak działa to może i będzie, bo z tego co czytam to raczej objawy występujace od początku - i nie jest to "pad" dysku i utrata danych tylko upierdliwe zwisy blokowanie problemy z rozruchem. Jest f.24 plik szybko sie instaluje - soft na stronie Seagate - podobno sporo poprawia. Moze i powinienem zaryzykować kolejną sztukę, bo szybkie bydle było i trochę mi szkoda, ale szczerze mówiąc zmęczył mnie, i nie mam już ciśnienia w dalsze eksperymenty.
    Wracam do tematu:
    Hmmm, zwisy powiadasz? Od kilku dni mam wlasnie nieoczekiwane zwiechy systemu. Po prostu soft przestaje dzialac. Teraz nie wiem, wina dysku, czy moze tego, ze jakis czas temu spadl mi laptop (ale nie widac zadnych, chociazby ogolnych uszkodzen czy wgniecen).

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów