Close

Strona 12 z 72 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 720

Wątek: Cena LPG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawliko Zobacz posta
    a ja mam diesla i 5l ON/100km w trasie miasto 6,5-7l
    Do pierwszej awarii

A żeby nie robić żadnej wojenki- stojąc długo w korkach nawet i diesel spokojnie łyknie 10 litrów. Nie ma na to mocnych, na biegu jałowym zarówno diesel jak i benzyna łykają po około 0,8l/h.

A ceny paliw robią się chore, gdybym wiedział, że pojdzie to o 20-30 gr to bym w zeszłym tyg. nalał do pełna. Do tego jeszcze 98 muszę lać :-/

Domyślnie

Dlatego na pytanie "ile twoje auto pali ?" niezmiennie odpowiadam wszystko co mu wleję
    I tu nie ma znaczenia ON, Pb czy też LPG.
    Najważniejsze, aby nam autka dobrze służyły !
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zotornik Zobacz posta
    Dlatego na pytanie "ile twoje auto pali ?" niezmiennie odpowiadam wszystko co mu wleję
    I tu nie ma znaczenia ON, Pb czy też LPG.
    Najważniejsze, aby nam autka dobrze służyły !
    Otóż to!

Domyślnie

No to jak już pogadaliśmy, to teraz czas się ubrać i pojechać na stację - bo jutro niedziela i znów trzeba jechać do teściowej
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Oczywiście, że będą mniejsze korki. W busach zamiast 18, będzie 25 osób.
    A to w busach myślisz, że bilety nie podrożeją

Oprócz benzyny proponuje jeszcze podnieść ceny na leki i usługi medyczne, ale tak porządnie - będzie mniej chorych bo będą szybciej zdychali, mniej osób, mniej kłopotów dla państwa, mniej emerytów do opłacenia, itp, itd. Ostatnimi czasy mam wrażenie, że ideałem dla rządzących byłoby jak najmłodsze społeczeństwo (żeby starych było jak najmniej), do tego najlepiej z zawodowym wykształceniem żeby miał kto zapieprzać na panów, no i żeby nie mieli w głowie strajków to ich dopalaczami zamulić - wizja idealna. No od czasu do czasu jakiś stadion zbudować dla uciechy tłuszczy i rzucić promocje w hipermarkecie czy MM żeby raz do roku się podniecili...
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 11-12-2010 o 16:25

Domyślnie

Nowym wspaniałym światem zapachniało...
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Domyślnie

że ideałem dla rządzących byłoby jak najmłodsze społeczeństwo (żeby starych było jak najmniej)
    Społeczeństwo starzejące się (mniej urodzeń niż zgonów, a co za tym idzie więcej emerytów niż ludzi w wieku produktywnym) nie jest zbyt dobre...Więc tak, na pewno chcieliby, by przyrost naturalny był ogromny...Albo przynajmniej nie ujemny.
    Benzyna powinna być tania jak się tylko da. Nie wiem tylko czy ktoś tam u góry widzi, że ceny wachy mają wpływ na ceny wszystkich innych produktów... A podwyższanie ceny za odpadki(lpg) to w mojej ocenie chamstwo. Bardzo długo cena lpg oscylowała w okół 2zł, bez względu na kondycję dolara, złotówki i ceny baryłki.. Aż tu nagle poszło w górę, bo nie mają na waciki. Niestety nic się nie da zrobić chyba. Szczerze mówiąc nie wiem czy jest jakikolwiek sposób na to, by powstrzymać podwyższanie cen paliwa(poza zdjęciem podatków z paliwa) Żadne bojkoty nic nie dadzą, a przedstawiciele nie zaczną jeździć pociągami i pksami. Tiry na tory też nie pójdą, chociaż mogłyby.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez offthe Zobacz posta
    Społeczeństwo starzejące się (mniej urodzeń niż zgonów, a co za tym idzie więcej emerytów niż ludzi w wieku produktywnym) nie jest zbyt dobre...Więc tak, na pewno chcieliby, by przyrost naturalny był ogromny...Albo przynajmniej nie ujemny.
    idealna piramida zaklada około 20-25% / 60%/15% ale wszystko zalezy od nacji, wielkoscia, stopnia rozwoju, systemu i ten w polsce jest archaiczny i poprostu niewydolny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawliko Zobacz posta
    a ja mam diesla i 5l ON/100km w trasie miasto 6,5-7l
    No jak się spokojnie jedzie...a jak nie to łyknie i 11-12
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Szczecin / Gryfice

Domyślnie

przy 160-170 weźmie mi koło 7,5l, tocząc ciężkie 17" GM
    Nikon D3000 + Nikkor AF-S 18-55mm f3.5-5.6G VR i inne bzdety

początkujący ;>

Strona 12 z 72 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów