Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Kalendarze - generatory

Cześć,
    Czy znacie jakieś oprogramowanie (komercyjne, niekomercyjne - dowolnie), plug-in (PS), skrypty do generowania kalendarzy? Chciałbym w miarę szybko wygenerować kalendarz profesjonalnie wyglądający kalendarz - każdy miesiąc na oddzielnej kartce. Głównie interesują mnie rozwiązania profesjonalne/komercyjne.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Takie cos sie układa recznie. Szybciej ułożysz to w PS na warstwach niż zajęłoby Tobie szukanie jakiegoś generatora.

Poza tym... "generator" i "profesjnanie wyglądający kalendarz" to raczej dwie różne bajki.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Mogą też być szablony, które można kupić. Ręcznie ułożę, ale raczej szukam profesjonalnych rozwiązań, które są dziełem artystów plastyków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remek Zobacz posta
    Ręcznie ułożę, ale raczej szukam profesjonalnych rozwiązań, które są dziełem artystów plastyków
    No taaa... Na pewno sie takich doszukasz. Do stworzenia kalendarium nie jest potrzebny artysta plastyk, malo tego -- zaden taki czlowiek podobnymi *******ami nie bedzie sie zajmowal. Do tego wystarczy minimum wyczucia estetyki. Jesli jednak masz lenia albo i nie chcesz miec od poczatku do konca kalendarza zrobionego tylko przez siebie, to pobierz sobie gotowe kalendarium.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Do układania kalendarza użyłbym raczej Illustratora a nie PS'a -- będzie wygodniej, a do tego wektorowo, więc nie straszne nam hasło "a ja ten kalendrz to chcę rozmiarach takich a takich, pszę pana!".
    Oczywiście przy założeniu, że zdjęcia jako takie są odpowiedniej wielkości/jakości jako elementy rastrowe.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Do układania kalendarza użyłbym raczej Illustratora a nie PS'a
    A ja nawet bylbym za InDesignem, ale -- watpie, zeby ktos, kto szuka "plugina do PSa, zeby sobie kalendarium zrobic", ma takowy soft, a nawet jesli ma, to czy sie w nim nie zabije (skoro w ogole PS do takiego zadania przyszedl mu do glowy).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów