Niemal wszystkie robione Nikonem D3000+Heliosem 44-2.Konstruktywna krytyka mile widziana.
1.
2.
Uploaded with ImageShack.us
Szukaj
Niemal wszystkie robione Nikonem D3000+Heliosem 44-2.Konstruktywna krytyka mile widziana.
1.
2.
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowane przez Olszi ; 13-11-2010 o 14:18
przeczytaj regulamin, i zamieść poprawnie zdjęcia..
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
Dwójeczka niezła. Dobre światło, ostrość prawie trafiona (przednie oko można trochę wyostrzyć osobno i będzie super), przeszkadza tło. Jedynka już słabiej. Jeżeli zamysłem było pokazanie "rogów" z włosów, to ok jako taka albumówka dla poprawienia humoru i opowiedzenia anegdoty, ale jako zdjęcie dla publiki - nie. Słaba kompozycja, ujęcie twarzy o wiele mniej korzystne - podobnie światło, czy zgięcie dłoni. Nic tu nie przyciąga uwagi tak naprawdę. No ok, oczy ładnie podkreślone i to by było na tyle. Otwarte usta nie pomagają. Przepały na granicy akceptowalności, choć to akurat mnie nie razi.
2-ka się podoba - bardzo ładnie ! (troszeńkę bym ujął kolorków z tła - ale jest super ).
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Mi najbardziej podoba się trójka.
Nie pasuje mi w niej dziwna na mój gust pozycja modelki, jakoś to nie gra. Natomiast bardzo ładne światło na twarzy, szeroki ale nie wymuszony uśmiech, do tego panterka, WB i mocna kontra (chyba słońce ?) - wszystko to tworzy naprawdę fajny klimat i podoba mi się, jest sympatyczne.
Na czwórce odnoszenie wrażenie nieostrości, trochę mi to przeszkadza. Poza tym nie wiem, czy nie można by przyciąć trochę z lewej - chociaż to tylko delikatna sugestia, nie jestem ekspertem.
3 to moj faworyt
Dobre! Musiałaby mieć bardzo długą rękę by sobie zdjęcie zrobić ogniskową 44mm, D3000 i uzyskać taki kadr. Dzięki za rozśmieszenie. Ale oczywiście rozumiem o co chodzi - o tę rękę, która idzie do nas i ginie poza kadrem.
3 i 4 mniej mi podchodzą. Na 3 prawa ręka dziwnie cięta, garbik i jasne wzory na bluzce odwracające skutecznie wzrok od oczu. Na 4 niekorzystne przyciśnięcie brody do szyi oraz lekka dysharmonia między grochami oraz gałęziami drzew. Ale plus za pomysł.
Skontaktuj się z nami