Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Portrety z szuflady

Witam,

jako że pogoda zrobiła się niezbyt ciekawa (przynajmniej u mnie), więcej czasu spędzam na obróbce/przeglądaniu tego co zrobiłem. Znalazłem przy okazji dwa portrety, zrobione we wrześniowy weekend na mazurach.

1.

2.

Ciekaw jestem waszej opinii szanowni forumowicze : podoba się, nie podoba się, co poprawić ?

Domyślnie

obydwa przyjemne, ale dwójka bardziej, fajne zdjęcie, fajnie pokazana modelka, pobawiłabym się kontrastami, bo zdjęcia z puchy często są mdławe, ale to pewnie też kwestia gustu
    jest dobrze
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Dla mnie również przyjemnie, ale nie wiem czy ja źle widzę, czy jest delikatny problem z ostrością na twarzy? Może to przez zmniejszenie zdjęcia, ale widziałbym tam to trochę bardziej ostre. Ja osobiście poszedłbym w nieco mocniejszą obróbkę ale to kwestia podejścia.

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi.

Kontrastami bawiłem się sporo, w końcu stanęło na tym co widać. Bałem się przesadzić, następnym razem poeksperymentuje nieco śmielej.

Co do ostrości - domyślam się że chodzi o jedynkę. Faktycznie, teraz już wiem, że spokojnie można było mocniej domkną. Ale nieostro też nie jest, dlatego zdecydowałem się pokazać to zdjęcie.

Domyślnie

Ja również na plus. Ale to pewnie dlatego, że lubię ogniskową 85 mm. Podoba mi się kolor trawki. Zdjęcia spokojne, może bez rewelacji, ale po prostu porządna robota.

Domyślnie

Przyjemne, spokojne zdjęcia ze spaceru w parku. Do poprawy przede wszystkim ustawienie modelki - szyja schowana w ramionach. Jest naturalnie, ale mogłoby być swobodniej.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Do poprawy przede wszystkim ustawienie modelki - szyja schowana w ramionach.
    Takie wrażenie może potęgować chusta na szyi, ale to bardzo celna uwaga, dzięki. Odczuwam ostatnio silny brak tego "wiedzy", będę pamiętał żeby na przyszłość zwrócić na to uwagę.

mOSAd : też bardzo lubię ogniskową 85. Poza tym sporo czytam forum (zwłaszcza dział portret), znam "realia", jestem mile zaskoczony "porządną robotą", dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel.S Zobacz posta
    jestem mile zaskoczony "porządną robotą"
    Niepotrzebnie. Poradziłeś sobie dobrze z paroma problemami. Fotograficznie i obróbkowo jest bardzo OK. Bez wodotrysków, ale solidnie.

Teraz trudniejsze zadanie: jak zrobić ciekawe zdjęcia...
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    (...) Teraz trudniejsze zadanie: jak zrobić ciekawe zdjęcia...
    Touché, po trzykroć touché !

Domyślnie

Przyjemne portreciki,ta miękkość jest OK,chociaż wygląda na to,że ostrość na kolanach niepotrzebnie je eksponuje pozdro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów