Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pierwszy lasek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pierwszy fałd Karpat

Domyślnie Pierwszy lasek

Witam, mój pierwszy post
    Już od chwili oglądam tu Wasze prace, postanowiłem coś tak na początek umieścić. Jedno z moich pierwszych pstryków D90, co prawda krajobraz to nie moja ulubiona dziedzina ale tak pięknie zaświeciło słonko, że aż żal było nie zrobić zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freshterrain Zobacz posta
    [...] tak pięknie zaświeciło słonko, że aż żal było nie zrobić zdjęcia. [...]
    No dobra, możesz pokazać gdzie to "słonko" tu masz? Niebo kiepskie, potem plama drzew koloru nijakiego zlewająca się z glebą i niewyraźna trawa... Zabiłeś tę fotę obróbką, o kadrze nawet nie ma co wspominać.
    Z lepszych wiadomości oczywiście witam Cię serdecznie.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Witaj, niestety falstart
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Andrzej dobrze prawi...
    Niemniej witamy i ... nie zniechęcaj sie!
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    No dobra, możesz pokazać gdzie to "słonko" tu masz? Niebo kiepskie, potem plama drzew koloru nijakiego zlewająca się z glebą i niewyraźna trawa... Zabiłeś tę fotę obróbką, o kadrze nawet nie ma co wspominać.)
    Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Witaj, niestety falstart
    Pozwolę się niezgodzić. A słonko jest na tym zdjęciu

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Andrzej dobrze prawi...
    Papuga Nic od siebie?

Moim zdaniem to zdjęcie nie jest wcale złe. Nie jest to zapewne szczyt Twoich możliwości (szczególnie obróbkowych), ale kto powiedział , że początki w danej kategorii będą łatwe

To co pierwsze rzuca się w oczy to całościowe zbytnie zażółcenie kolorów. Może to być sprawa Twojego monitora, a może taką miałeś wizję. Moje odczucia sa takie - za żółto
    Kontrastu również przydałoby się deko więcej, bo faktycznie lekko zlewa Ci się pole i drzewa.
    Winieta nie powinna byc przy takim zdjęciu aż taka duża.
    Jestem na tyle bezczelny, że pozwalam sobie wstawić lekko poprawione zdjęcie (jeżeli sobie nie życzysz to proszę poproś moda o usunięcie). Z góry przepraszam.

.
    Ostatnio edytowane przez Szuwar ; 11-11-2010 o 22:35

Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Uprawnienia umieszczania postów