Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Wszystkie te "profile" reala, srala etc to są przerobione ustawiania podstawowych nikonowskich profili Standard, Normal, Vivid i D2xMode. Trzeba patrzec co jest podstawa danego "profilu" i się tak nie podniecać, bo te przeróbki to dwa ruchy wspólną krzywą RGB w CSie i mamy to samo. Tudzież można sobie przygotować ok miliona takich profili o własnych nazwach w NXie.
    dokładnie, a bywa iż robił to amator i efekty sa tragiczne.. Do D100 i d200 miałem całe zbiory profili, teraz dałem sobie z tym spokój, generalnie robię na nikonowskim D2X lekko modyfikowanym w zależności od oczekiwań i zastosowań końcowych. zaaplikowanie jakiegoś przypadkowego profilu może nieodwracalnie wpłynąć na zupełnie "przezeinaczony" zapis zdjęcia i nie wiadomo co potem zrobić aby to skorygować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciing Zobacz posta
    ostatnio tzn w 2007 !?!?
    A kolega chyba pytał o D300s, a nie D300, taka drobna różnica
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie profile d2x do 300s

hej, czy oryginalne profile nikona d2x z tego wątku:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=42927
    pasują do d300s? Bo body ich nie widzi...
    N

Domyślnie

nie pasują
    sam też szukam tych profili do D300s
    |D300s|MB-D10|N 18-70/3,5-4,5|S 70-300/4-5,6|Arsat H 50/2|MC Sonnar 135/3,5 Carl Zeiss Jena DDR|Mir 1B 37/2,8|Samyang 8/3,5|Pentacon 135/2,8|SB-900|MC-36|Zenit TTL|Vila|Start|

Domyślnie

Hmm, może warto poszukać lepiej, ja mam te profile wgrane... w sumie tylko na próbę bo z nich nie korzystam.
    Pozdrawiam

Domyślnie

ja wgrałem chyba 8 profili z forum, łącznie d2x-owymi i od czau do czau z nich korzystam i jestem zadowolony, szczególnie mode1, trzeba dobrze przeszukać forum, są na bank!
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Nie podejdą niestety (przynajmniej te oryginalne ze strony - nie wykluczam, że gdzieś indziej są jakieś przeróbki), ale to napisali już przedmówcy. Może warto zastanowić się czy w ogóle są Ci one potrzebne? Sam to przerabiałem z d300s i chyba pierwszą rzeczą jaką zrobiłem po kupnie d700 to wgranie profili. Popstrykałem i doszedłem do tego, że i tak muszę po swojemu poprzestawiać...
    Ciągły brak czasu jest dobrą wymówką...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burz Zobacz posta
    hej, czy oryginalne profile nikona d2x z tego wątku:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=42927
    pasują do d300s? Bo body ich nie widzi...
    ostatnio taki wątek zakładano 8 dni temu.
    sklejam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów