Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Lampa w D70s nie błyska

Witam kolegów,
    mam problem z wbudowaną lampą błyskową w D70s. Brak błysku.
    Zachodzi podejrzenie, że spaliła się żarówka, dzwoniłem do serwisu NIKONa, chcą
    350-400 zł i jeszcze zabierają aparat na minimum 2 tygodnie. Urodziła mi się córa
    i dwa tygodnie to cała wieczność. Mam pytanie do was może znacie adres jakiegoś
    serwisu, który by to naprawił od ręki lub ewentualnie sprzedał samą żarówkę.
    Będę wdzięczny za każde info.

Pozdrawiam wszystkich
    Artion

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artion Zobacz posta
    dzwoniłem do serwisu NIKONa, chcą
    350-400 zł
    powariowali czyco ? sb400 mamy za niecale 500. O tansza naprawe popytaj gdzies w miejscowych serwisach... O ile oczywiscie to zarowka lampy

ps. gratulacje za bobaska
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artion Zobacz posta
    dzwoniłem do serwisu NIKONa, chcą
    350-400 zł i jeszcze zabierają aparat na minimum 2 tygodnie.
    To co robi Nikon w PL to są kpiny z tego co czytam na tym forum... Zastanawiam sie czy nie warto by nagłośnic "działalnosci" Nikona w Polsce. Moze jakies wspolne pisemko do Nikon Europe?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    To co robi Nikon w PL to są kpiny z tego co czytam na tym forum... Zastanawiam sie czy nie warto by nagłośnic "działalnosci" Nikona w Polsce. Moze jakies wspolne pisemko do Nikon Europe?
    kazdy "autoryzowany serwis" tak sie ceni...
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Zamiast naprawiać proponuję kupić SB600, albo SB400 - to dużo rozsądniejsze. Jak zrobisz parę zdjęć swojego malucha z zewnętrzną lampą, to już nigdy nie będziesz chciał używać wbudowanej.
    D850 | D5300| D780 | N80 | S 24-105/4 | N18-140 3,5-5,6 | N28-105 3,5-4,5 | N 50 1,4D | N 85 1,8G | T 17-35 2,8-4 | S C100-400/5-6,3 | SB-600 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzezior Zobacz posta
    Zamiast naprawiać proponuję kupić SB600, albo SB400 - to dużo rozsądniejsze. Jak zrobisz parę zdjęć swojego malucha z zewnętrzną lampą, to już nigdy nie będziesz chciał używać wbudowanej.
    Popieram. Kupiłem SB 800 i juz nie używam lampy wbudowanej.
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

Wszystkie Wasze porady mają rację bytu pod warunkiem, że faktycznie uszkodzenie lampy ma miejsce w samej lampie. Natomiast jeśli walnęło coś w układzie wyzwalającym błysk, to może ani wbudowana nie błyskać, ani zewnętrzna. Artion podjedz sobie na Postępu do serwisu i daj im z zaskoczenia aparat do diagnozy. Jak coś im się daje tak na szybko to zdaża się, że robią od ręki. Jedyne ryzyko to 90zł na wycenę jeśli nie zdecydujesz się na dalszą naprawę. A wrzucać kasę w zewnętrzną lampę bez gwarancji, że będzie działać, to nieco ryzykowne.

EDIT: a nasze stękania na serwis nikona w Polsce były na tym forum już milion razy i jakoś nie przypominam sobie, żeby coś się z tego urodziło
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

niby tak, ale kto mowi ze chlopak musi kupowac lampe w ciemno? idz do sklepu i przymierz lampe do aparatu. wyjasni sie czy to wbudowana lampa, czy wyzwalanie blysku. osobiscie jakbym mial dac 400 zl, zeby sie potem dowiedziec ze to byla tylko zarowka, to bym wolal zewnetrzna kupic

Domyślnie

Witam wszystkich
    Łącze sie w bólu z Artion wlasnie dzisiaj kiedy byl mi bardzo potrzebny aparat lampa wewn. w moim D50 odmowila współpracy.Dodam ze na dniach bedemial podobna sytuacje bo ma mi sie urodzic syn, a wiec aparat bardzo potrzebny.
    Nie nie pomogło wyjęcie baterii, RESET aparatu, przestawianie mocy błysku oraz z TTL na Manual czy tez przestawianie z pierwszej na druga kurtyne.
    Wszystko w aparacie dziala wg mnie prawidłowo, w trybie AUTO lampa sama sie podnosi, w inych trybach mozna ja guzikiem podniesc, dioda wspomagajace dziala, aparat ostrzy, BEEP po wyostrzeniu jest, bateria na full naładowana i na tym tyle, błysku lampy jak nie ma tak nie ma. Jutro jeszcze bede podłaczal zewnetrzna lampe kolegi wiec moze to da pelniejszy obraz co padło czy elektronika w aparacie czy moze sam palnik (wole to drugie ).
    Jesli ktos zna link do jakiegos postu na tym forum to poprosze, ja szukajac znalazlem troche podobne ale tylko troche.
    Ostatnio edytowane przez michal8791 ; 07-02-2007 o 16:19
    Nikon D7100 || N 50/1,8 || S 70-300 ||N 18-105/3,5-5,6|| NaneuPro C-200 ||
    "....ograniczenie stwarza mistrza....."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Ja miałem identyczny przypadek jak Ty michal8791. Nie wiem, czy znalazłeś mój wątek ? Być może jest to jakaś wada fabryczna pewnej serii puszek? Wysłałem body do serwisu poprzez sklep. Po wielu zabiegach i telefonach aparat trafił do mnie po 3 tygodniach. W opisie naprawy napisano: wymiana płyty lampy, wymagane części: SB Base Plate Unit. Tyle Nikon Polska. Aparat działa teraz (odpukać) prawidłowo.
    Życzę powodzenia!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów