Szukaj
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
co ?
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
chodzi o to że te zdjęcia zbudowane są jak patchwork...
twarz ,ręka,korpusik,tło
fajna jest mała GO ale jednak trzeba uważać żeby nie przesadzić bo wpadasz w manierę ale w pewnym momencie efekt zaczyna być...śmieszny/sztuczny/nieprawdziwy/komiczny/plakatowy/kukiełkowy ( te wszystkie słowa przychodzą mi do głowy jednocześnie)
dziewczyna nieciekawa,
ta papierowa glebia i obrobka w ps troche stara sie przykryc banalnosc tych zdjec i zrobic z modelki ladniesza niz jest
taka modelke nalezalo by chyba pokazac naturalnie z cieniami na twarzy a nie stylizowac fotek pelnym swiatlem, glebia i PSem jak gdyby panna byla super modelka
to tak naprawde uwypukla jej wady i ja krzywdzi, ogladajacy patrzy glownie na jej urode... a nie na kadr
ta opinia to nic personalnego, to tylko szczera krytyka i swoj punkt widzenia
Ostatnio edytowane przez MarcinPoland ; 07-11-2010 o 20:20
d300, sigma 10-20mm, sigma 30mm, tamron 28-75mm, sigma 150mm 2.8, nikkor 50mm f1.4, nikkor 85mm f1.8, nikkor 18-55 vr, peleng 8mm, sb900
Nie czepiaj się dziewczyny bo tu nie o to chodzi. Jeśli jest brzydka to udało się zrobić chociaż przeciętną i to już sukces. Zresztą brzydkie też trzeba fotografować na codzień jak płacą za zdjęcia i muszą jakoś wyglądać. Mi tu bardziej nie pasuje przesadnie (jak dla mnie) wygładzona i rozmyta buzia pozbawiona wszystkiego poza oczami i ta poza jakby chciała wejśc w obiektyw . Ale co ja tam wiemNawet zwyczajnie nie potrafię twarzyczki wygładzić, umiem tylko pryszcze i inne takie usunąć heheh. Ale oczy piękne i sam portret też.
moim zdaniem (do którego mam prawo)
tylko oczy ładne! a zdjęcia do mnie nie przemawiają. Uwypuklają wszelkie defekty urody modelki - a to żadna sztuka.
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
Tym razem nie. Kadrując w ten sposób podkreśliłeś bardzo wąskie usta modelki i wyszło hmmm.... średnio estetycznie. MZ przydałaby się większa GO i zdjęcia bardziej "od dołu" ze światełkiem rozproszonym z góry.
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
Oczy i jeszcze raz oczy, the best 4. Mi się podoba pomysł.
na pierwszym zdecydowanie niefortunnie środkowy palec wyszedł.
...
Skontaktuj się z nami