a lr to lightroom? dzieki za porady znajde chwile to pobawie sie i zamieszcze zdjecie do oceny
Szukaj
a lr to lightroom? dzieki za porady znajde chwile to pobawie sie i zamieszcze zdjecie do oceny
Przepraszam, a co to znaczy? W każdym razie mogę się domyślać, ale patrząc na przerobione zdjęcie NBA, za diabła do niego nie pasuje to pojęcie, a wręcz stoi w opozycji.
Ale fakt faktem, NBA przesadził... i to sporo
I żeby nie było -- moja propozycja:
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
a w jaki sposob wyostrzacie zdjecie bo moje a wasze3 wyostrzenie to dzien do nocy. ja w PS wyostrzam ale normalna opcja wyostrzenie
Użyj maski wyostrzającej - Unsharp Mask.Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z obróbką zdjęć w PS polecam książkę,która mnie osobiście bardzo pomogła Scott Kelby "fotografia cyfrowa".
Pozdrawiam![]()
bardziej by mi sie przydala jakas ksiazka jak obrabiac zdjecia. glownie chodzi mi o wyostrzanie i redukcje szumu bo obrobke juz troche opanowalem
Gratuluję Kolegom. Coraz trudniej utrzymać poziom. No i o to chodzi - moim zdaniem.
W tym zdjęciu, starałem się oprzeć korekcję na miłej dla oka tonacji ciepłej jesieni.
Ostateczne wyostrzanie, to ostatni etap po zmniejszeniu zdjęcia.
Smart Sharpen>Amount - jak największy > Radius - jak najmniejszy. Trzeba jednak uważać!
Pozdrawiam.
... sprzęt do robienia zdjęć i nie tylko
witam
moja niesmiala propozycja:
| Nikon |
Skontaktuj się z nami