Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: marcel

Domyślnie marcel

zrobilem zdjecie zonie i synowi w parku. chcialbym to obrobic by wygladalo bardziej profesionalnie z tym ze dopiero zaczynam i niewiem jak to zrobic. jak byscie mogli obrobcie mi to zdjecie i napiszcie jak to robicie bo mam wiecej zdjec z tego wypadu do parku. z gory wielkie dzieki.

http://images45.fotosik.pl/360/62d2ba4cb321ab47.jpg
    Ostatnio edytowane przez swider ; 01-11-2010 o 13:18 Powód: Za duże zdjęcie -- prosze przestrzegać regulaminu.

Domyślnie

Hehe najmniejszą linią oporu
    Jeżeli już to zarzuć jakimś NEF.em jeżeli masz
    Taka dobra rada: sam próbuj, na pewno na tym lepiej wyjdziesz. Piszesz, że zaczynasz, więc otrzymując gotowe zdjęcie się nie nauczysz
    D3000+ N18-105+ H50/2

Domyślnie

mam zdjecia w nefie tylko jak je tu wrzucic? jak bede wiedzial co robic w photoshopie to sie naucze obrobki

Domyślnie

1.Ogólne rozjaśnienie zdjęcia w krzywych (wszystkie kanały)
    2.Ponowne ustawienie rozjaśnienie w krzywych na nowej warstwie, dodanie maski oraz jej odwrócenie, w efekcie rozjaśnienie pędzlem na masce twarzy, dłoni itp.
    3.kopia zdjęcia na nowej warstwie, potraktowanie saturacją, dodanie maski, odwrócenie i ponownie pędzlem potraktowane zielenie.
    4.kopia zdjęcie na nowej warstwie, miejscowe potraktowanie kontarstem analogicznie jak wyżek, ubranka itp.
    5.dodanie lekko ocieplonego zafarbu w krzywych na poszczególnych kanałach RGB.
    6.wyostrzenie zdjęcia.

oczywiście można prościej i dokładniej, ja to robiłem dla zabawy
    Ostatnio edytowane przez Andrzej Olender ; 31-10-2010 o 13:19
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

o wlasnie o to mi chodzilo teraz wiem mniej wiecej jak to zrobic wiec moge sie pobawic. stokrotne dzieki. jakby ktos mial jeszcze jakies propozycje co do obrobki z checia przeczytam

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Witam

ogólnie i na szybko

Podstawa to dobra baza - więc zawsze pamiętaj o RAW/NEF

Ja bawiłem się w PS - klasyka - krzywe, kanały, szybka maska, overlay, potem troszku oczki maluszka i buzia (bardzo źle oświetlona)... WB - też masz z tym problemy... Naucz się określać temperaturę światła, albo fotografuj w danym świetle białą/szarą kartę i uśredniaj... Nie wiem czy D80 ma taka funkcję...

Pozdrawiam

NBA

Domyślnie

NBA, coś ty zrobił temu biednemu dziecku z oczami , przedobrzyłeś okrutnie
    olender.me

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    NBA, przedobrzyłeś okrutnie
    No może troszkę... A tak w ogole to z Canoniarzami nie gada... O!

Wersja beta

Ostatnio edytowane przez NBA ; 31-10-2010 o 13:43

Domyślnie

nba brawo, desaturacja ogólna, przepały, przestrzenie, oczy przerobione na lasery, powiedziałbym że wb bardziej leży u ciebie niż na oryginale.

imo zniszczyłeś to zdjęcie.

ps.: dobry makeup na ustach małemu zrobiłeś hehe.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 01-11-2010 o 13:21 Powód: ort. "powiedział bym". Nie wstawiamy spacji między wyrazem, a następującym po nim znakiem przestankowym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    No może troszkę... A tak w ogole to z Canoniarzami nie gada... O!
    Hehe, ze mnie taki Canonier że do teraz nie potrafię ogarnąć jego ergonomii tęskniąc za tą z Nikona
    Cały czas sercem jestem Nikoniarzem
    olender.me

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów