Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: AF w D90

Domyślnie AF w D90

witam, kurde nie mogę się przyzwyczaić do AF w D90, w D60 były 3 pola AF i zawsze dobrze mi wyostrzyło, teraz D90 + 50mm 1.8 no i duuuużo zdjęć mam nie ostrych, da się ustawić tak aby były 3 AF? albo coś jest nie tak z aparatem?
    teraz ustawiłem sobie na 1 pole af wybierane manualnie i jakoś daje rade, ale wolał bym troche wiecej tego ale celne ...

Domyślnie

3 pola? nie da się.
    N

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Jedno, centralne ci nie wystarczy?

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Fakt. Napisales, ze nie. Nie wiem skad twoj problem. Robilem takim zestawem zdjecia fitness na sali w Lublinie i uzywalem roznych punktow AF, a moze kilka na ponad 200 mialo nietrafiona ostrosc. Nie byla trafiona bo (jak te panie nazwac) tancerka (?) szybciej uskoczyla.
    Co prawda ja uzywalem manualnego wyboru pojedynczego pola AF bo tak akurat jest mi najwygodniej. Wybieralem rozne. Innych opcji wyboru punktow AF uzywam rzadziej.

Domyślnie

tancerka??? super

może fitnesska?
    N

Domyślnie

na jakiej przysłonie?
    D90, 18-105 VR, 70-300 VR, 50/1.4 AF-S, S10-20/3.5, SB-900
    RawTherapee/Gimp/Hugin

Domyślnie

w styczniu będę kupować aparat i jak patrze d700 ma 40 pól AF, d7000 chyba 50- pytam po co i na co komu tyle tego? czy po prostu jestem "staroświecki" i muszę się przestawić i nauczyć fotografować z tyloma AF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    w styczniu będę kupować aparat i jak patrze d700 ma 40 pól AF, d7000 chyba 50- pytam po co i na co komu tyle tego? czy po prostu jestem "staroświecki" i muszę się przestawić i nauczyć fotografować z tyloma AF
    naucz się patrzeć ... a nie wypisuj głupot ...
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Wyłącz AF i ostrz manualnie. I tak najlepsze szkła to MF.

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzi89 Zobacz posta
    D7000 ma 39 pól, a D700 ma 51 pól. Przydaje sie to nieraz. Zwłaszcza do śledzenia 3D i ogólnie dynamicznych kadrów. Mnie w D90 brak tych dodatkowych pól doskwiera od czasu do czasu. Nie ma problemu (powtarzam) byś używał jednego, centralnego pola i będzie, jak to ująłeś, staroświecko

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów