Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Deal Whit

Domyślnie Deal Whit

Witam

Zdjęcie powstało przy delikatnej pomocy z Sebastianito za co jestem bardzo wdzięczny. Oceńcie sami

Ostatnio edytowane przez JaroPienza ; 05-11-2010 o 00:57

Domyślnie

Kawałek tej chmury po prawej koło drzewa aż pali matryce w monitorze
    Poza tym kadr , kolory , mi się podoba.
    Nikon D80 + D40x S17-70 N18-55 N35 N55-200 S70-300 SB600 Lowerpro Flipside 400AW

Domyślnie

I Sebastianito (nie Sebastianino) dobrze poprowadził (chyba, że to jakiś inny Sebastianino to przepraszam). Jedynie ciemny środek nieba nie do końca udany. Ograniczył bym nieco jasność chmur. Ładnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tormentol Zobacz posta
    I Sebastianito (nie Sebastianino) dobrze poprowadził (chyba, że to jakiś inny Sebastianino to przepraszam). Jedynie ciemny środek nieba nie do końca udany. Ograniczył bym nieco jasność chmur. Ładnie.
    zmienione

Domyślnie

Co do kadru, kompozycji i barw dołu nie mam żadnych uwag - jest po prostu pięknie. Przygasiłbym natomiast nieco chmury, a także próbowałbym okrasić je delikatnie cieplejszym światłem... Tym bardziej, że niebo wpada już w lekki fiolet, a to znaczy, że magnety na chmurach można z czystym sumieniem dołożyć.
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Kolory Sebkowe, kadr swietny, kolor mi pasuje.....ale....niebo za mocno skontrastowane co powduje efekt przepalenia, ktory nie wyglada mi na zle naswietlenie fotografii

Domyślnie

Napisze tylko, ze nie pomagalem z poziomu RAW-a ale z poziomu 70% ukonczonej fotografii. Wiec inwencja i zamierzenie autora, a moje jedynie wskazowki na co nalezy zwracac uwage. Jarek tez ma zapendy jak ja na przekoloryzowanie zdjecia... wrrrrrr.... Piateczek!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Kolory Sebkowe, kadr swietny, kolor mi pasuje.....ale....niebo za mocno skontrastowane co powduje efekt przepalenia, ktory nie wyglada mi na zle naswietlenie fotografii
    W pełni się tutaj zgadzam.

Domyślnie

Ja bym poszedł dalej drogą i zrobił zdjęcie tego pięknego złotego wzgórza z domkiem na szczycie. A może masz takie zdjęcie, chętnie zobaczę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krunz Zobacz posta
    A może masz takie zdjęcie, chętnie zobaczę.
    Ma....cofnij sie pare stron na forum

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów