Close

Strona 26 z 51 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 504

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    Ponoć jedna z uczestniczek w ostatnim programie rozkładała nogi przed obiektywem bez bielizny... Prawda to? :/
    Przecież wyżej masz o tym wspomniane w kilku postach, np. tu

http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=234

Domyślnie

mnie dziwi jedna rzecz, w ostatnim odcinku fotograf robi zdjęcie ze statywu, wciskając palcem spust, po co jest statyw, zawsze mnie uczono ze jezeli uzywam statywu to odpalac z węża i jeszcze lepiej z wstępnym podniesieniem lustra, czyżby nie mógł kadru utrzymać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    mnie dziwi jedna rzecz, w ostatnim odcinku fotograf robi zdjęcie ze statywu, wciskając palcem spust, po co jest statyw, zawsze mnie uczono ze jezeli uzywam statywu to odpalac z węża i jeszcze lepiej z wstępnym podniesieniem lustra, czyżby nie mógł kadru utrzymać?
    ale Ciebie pewnie uczyli odnośnie zdjęć krajobrazowych a nie modowych - a to jest różnica
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

W studiu statywu używa się po to, aby mieć stałą pozycję kadru - nie zawsze tylko i wyłącznie sama modelka jest przedmiotem fotografii. Plus możliwość odejścia, poprawienia świateł czy pozycji modelki, gestykulacji przy tłumaczeniu itp. Czasy najczęściej są takie, że i tak by się utrzymało z ręki, sporadycznie przydaje się jako dodatkowa stabilizacja, jaką by zapewnił i monopod przy np. ogniskowych koło 200 mm.
    Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 05-11-2010 o 01:38

Domyślnie

przemo, sorry

jak dla mnie to już przesada... ciekawe czy mama jest dumna z córeczki... :/ Nie żebym się spinał na wszystko co teoretycznie gorszące, ale gdy mówimy o niepełnoletnim dziecku to wszystko wygląda inaczej...

Domyślnie

Fakt faktem, brak majtek to był tylko i wyłącznie "chłyt marketingowy" żeby mieć co na zajawkach puszczać aby przyciągnąc widownie przed telewizory, nic więcej.
    brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leatherface Zobacz posta
    przemo, sorry

jak dla mnie to już przesada... ciekawe czy mama jest dumna z córeczki... :/ Nie żebym się spinał na wszystko co teoretycznie gorszące, ale gdy mówimy o niepełnoletnim dziecku to wszystko wygląda inaczej...
    Zaraz, zaraz... ta modelka nie jest pełnoletnia?

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta
    Fakt faktem, brak majtek to był tylko i wyłącznie "chłyt marketingowy" żeby mieć co na zajawkach puszczać aby przyciągnąc widownie przed telewizory, nic więcej.
    też tak mi się wydaje. To tylko świadczy o tym do czego są zdolne media, by tylko więcej zarobić - mówiąc wprost.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R0bert Zobacz posta
    Andrzej, oczywiscie ja to wiem i rozumiem, tylko bawi mnie forma tego 'artykulu', "metamorfoza modelek" na podstawie polaroida, i profesjonalnego zdjecia z porzadnym make-upem etc. Zapewne gdyby zrobic polaroidy teraz to zadnej przemiany by nie bylo.
    przecież chyba każdy znający choc minimalnie temat i branżę wie że nawet prawdziwa top-model będzie się znacznie różniła na amatorskim obrazku bez majkapu i na wystylizowanym i obrobionym profesjonalnie zdjęciu. Obwinianie modelki, _ to zdjecie jest fatalne - raczej swiadczy o fotografie i o wyborze zdjecia niż o modelce, bo tak naprawdę te muszą wszystko, a normalnie to modelki w jednym sa dobre, a do innego tematu sie nie nadają, ale tu są priorytetem prawa show telewizyjnego.
    Cały program jest tylko kolejnym reality-show akurat o takiej a nie innej tematyce - czy tam widzicie jakis materiał na top-model ? Na modelkę no to pewnie tak, a i to niewiele z nich przetrwa w realnym świecie. Program niestety ma ogladalność, i bedzie dalej kontynuowany, ale z tego co piszą media i z czym się sam zgadzam - najsłabszy punkt programu to jury, które okazało się bez jakiejkolwiek charyzmy, mało medialne i po prostu słabe - ino Krupa ma bilet do kolejnej edycji, ale to raczej nie z powodu talentu showmena ino z wyższej konieczności. O ile kojarzę dane z innych edycji programów, zwycięstwo nie jest tu jednoznaczne z karierą top model, chyba nie ma wielu takich przypadków, o ile w ogóle są...
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 05-11-2010 o 12:19

Domyślnie

e tam gościu po porstu wykorzystał chwilową wyższośći i władzę nad modelką a może on jakis niedopieszczony jest po prostu?
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Jak sobie teraz popatrzyłem na polaroidy to żadna z tych dziewczyn się nie nadaje na Top Model. Co najwyżej średniej klasy modelki. Nie będzie międzynarodowego sukcesu zwyciężczyni.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 26 z 51 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów